GYÓGYULÁS SZELÍD GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!

  KINEZIOLOGIAI TAPASZOK 
A HUMÁN ÉS ÁLLATGYÓGYÁSZATBAN
IZOMPROBLÉMÁK ORVOSOLÁSÁRA
 
Saját tapasztalatból tudom milyen jó  és gyors szolgálatot tud tenni a tapaszok használata.Van olyan hogy akasztják  a hóhért, ameddig nem jövök rá mi okozta ,nem oldom a traumát nekem is szokott fájni a derekam és  a ló lába is . Vannak olyan páciensek,akik nem nyitottak az azonnali gyógyulás megtapasztalására azoknál kezdésnak nagyon jó szolgálatot tesz a színes tapaszok felhelyezése.
 
A verseny sport azon belül a  lovassportnak is van  jó és rossz hatása a lovas és a ló szervezetére 
Az edzések megterhelik a csontokat  legfőképpen a gerincet az izmokat nem csak a lovaknál de a lovasnál is
Legfontosabb a sérülések megelőzése legfőképpen a vázrendszeren belül a csípő és nyak kulcsfontosságú  izmainak a görcsének enyhítése,oldása.
 
Az utóbbi években egyre többen jöttek rá , hogy az alternatív humán gyógyászat egyes ágait nagyon jól lehet együtt alkalmazni az akadémikus állatgyógyászattal
Ilyen pl. a Kineziológia, Bach virág terápia ,Fitoterápia, Akupunktúra ,Akupresszúra
Kineziológiai tapaszok.Trigger pontok kezelése.
 
  Kineziológiai tapaszok
Sikeresnek bizonyultak az emberi rehabilitációban és megelőzésben, ezért lovakon is kipróbálták.
A  lovak esetében erősebb és jobban tapadó szalagokat használunk   
Nézzük egy kicsit bővebben …
 
 
 
 
 
Sajnos lovak kezeléséről szóló könyv magyar nyelven még nem jelent meg tanfolyam viszont van.
 
 

                       Kineziológiai tapasz története

 

 

 

 

A kineziológiai tapasz dr. Kenzo Kase, japán orvos és gyógytornász fejlesztette ki az 1970-es években.

 
A  rájött, hogy az ízületi panaszokért leggyakrabban az adott területet körülvevő izmok asszimetriája felelős. Ugyanakkor a fájdalmat az ízületeket és izmokat átölelő szövetek hibás működése okozza. Ha egy sporttevékenység során hirtelen túlfeszítődik egy izom, a szervezet védekezésképpen kontrakciós reflexszel reagál. A szalag  megfelelő receptorokra hatva  a szervezet téves reakcióit az öngyógyítás felé tereli. Elősegíti a vér és nyirokfolyadék áramlását, ami segít kimosni a salakanyagot lehetővé téve, hogy tápanyaggal és oxigénnel teli vér áramoljon az adott területre, ami támogatja az izmok aktivitását.
Kórházi munkája során felfedezte, hogy ha betegei fájó testrészeit ragasztható szalagokkal kezeli, a fájdalmak csökkenni kezdenek, majd elmúlnak.
Eleinte a szalag nem elasztikus, rugalmatlan változatával próbálkozott, de ez nem hozott átütő sikert.Egy konferencia során egyik barátja mutatta meg neki a szalag elasztikus változatát, ami felkeltette Kaso figyelmét. Az új szalag meghozta a várva várt sikert és a kineziológiai szalag elindult hódító útjára.
1979-ben a kineziológiai tapasz bemutatkozott a világnak.
Ekkor  a japán röplabda válogatott tagjain jelentek meg az első színes csíkok, amelyek nem kis feltűnést keltettek a sportvilágban.Ennek hatására sportolók tömegei kezdték használni a kineziológiai tapaszt fájdalomcsillapításra és sérülések kezelésére.
 
Mára dr. Kenzo Kase elérte, hogy a kinezio-taping módszer az egész világon elismert gyógymód.
A kineziológiai tapasz a hagyományos orvoslást is meghódította.
Ezt leginkább sokrétű alkalmazási módjának és különleges hatófolyamatának köszönheti.
 
 

Mi is az a Kineziológiai tapasz ?

 
 
A kineziológiai tapasz, más néven elasztikus tape  egy
modern gyógyászati segédeszköz.
 
 Lehetőségként használják,mozgásszervi panaszokat enyhítenek vele. A kineziológiai tapasz egy elasztikus szalag tapasz, amit a testen bárhova fel tudunk rakni 
ízület köré, izomra, bőrre, a nyirokrendszer támogatására.
                     A kineziotape-nek segítő, támasztó funkciója van a fájdalomcsillapításban.
 
 
Elasztikus kineziológiai tapasz
Japán tudósok fejlesztették ki Ez a szalag lágyabb, vagyis nem annyira feszíti meg sem a bőrt, sem az izomzatot, sem az ízületet. Ezen kívül ad egy kis mozgást, ami lehet dinamikus és aktív.
A nem elasztikus kineziológiai tapasz ugyan már régebb óta használatban van, mint elasztikus társa, mégsem kevésbé hatékony vagy idejétmúlt. A mozgásszervi panaszok kezelésében fontos, hogy nem elasztikus, vagyis rugalmatlan szalagokat is használjunk. A rugalmatlan szalag jobban segít egy adott testrész támasztásában. Ezzel párhuzamosan persze kisebb mozgásteret is ad.
 
Cross tape-k   
 
 
 
 
 
 
Miért különleges a kineziológiai tapasz?
 
A kineziológiai tapasszal történő kezelés különlegessége, hogy hosszabb ideig van hatása, mint egy egyszeri orvosi kezelésnek.
Mivel a szalag jól ragad, ezért a felhelyezés után 3-5 napig folyamatosan fejti ki jótékony hatását. Így azután is, hogy az orvosnál végeztünk folytatódik a gyógyulás.
A kineziotape egyelőre leginkább a sportolók körében elterjedt gyógymód, de egyre gyakoribb a műtét utáni rehabilitációban és a mozgásszervi problémák kezelésében is. Ennek a széleskörű felhasználhatóság és a kedvező ár a legfőbb okai.   Orvosok és gyógytornászok körében is egyre népszerűbb ez a különleges gyógymód. A kineziológiai szalag különlegessége, hogy egyszerre használható fájdalomcsillapításra és a mozgási minták javítására
 
Hogyan hat a kineziológiai tapasz?
 
A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét
 
A kineziológiai tapasz különlegességéhez tartozik, hogy nagy szerepe van használatában az öngyógyításnak. A különböző izmok egyenetlen és nem megfelelő tartás miatt kialakult húzódásai, asszimmetriái gyakran vezetnek húzódásokhoz vagy akár szakadáshoz.
Ennek megelőzésére a
 
kineziotape megtámasztja illetve meghúzza bizonyos izmainkat, így elősegíti annak helyes működését.
 
Ezáltal testünk megtanulja, milyen a helyes működés. Így a szalag levétele után is megmarad a helyes működés, amellyel biztosítható az önálló, szabad mozgás.
A kineziológiai tapasz felhelyezése után a szalag közvetlenül érintkezik a bőrfelülettel. Ennek hatására a bőrt állandó inger éri, ami a helyes irányba mozdítja el a testben lévő izmokat. Az izmok elmozdítása a test saját erejéből történik, ezért a szalag levétele után is érezhetjük a kezelés jótékony hatásait.
Izmaink mozgatásával természetesen nem csak izmainkat, hanem ízületeinket és szalagjainkat is befolyásoljuk. Szerencsére, mivel ennek segítségével a kineziológiai tapasz megfelelő lehet ízületi problémák és  megnyúlt szalagok kezelésére is.
A kineziológiai tapasz segítségével megszabadulhatunk sok gyógyászati segédeszköz használatától is. A különböző sínek, ízületi védőeszközök, támaszok helyett megfelelő kezeléssel akár el is hagyhatjuk ezen eszközök használatát. A kineziológiai tapasz viselete – a különböző védőeszközökkel ellentétben – nem nehéz, kényelmes és nagyobb mozgásteret is biztosít. Természetesen mielőtt bármilyen segédeszköz használatával felhagyna, kérje ki kezelőorvosa véleményét
 
  Mit kezelhetünk kineziológiai tapasszal?
 
 
A kineziológiai tapaszos kezelés rendkívül sokrétű lehet. Ennek ellenére megpróbáltam összszedni  a leggyakoribb mozgásszervi panaszokat és azok kezelési lehetőségeit kineziotape segítségével.
 
      
Gerincgájdalom enyhítése kineziológiai tapasszal embereknél lóvaknál
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gerincnél támasztó funkciójában használjuk a kineziológiai tapaszolást.
A leggyakoribb, hogy a tapaszt a gerincoszlop mellé, a gerinccel párhuzamosan helyezzük ,vagy a gerincoszlopra . Ilyenkor egy plusz támaszt adunk a gerincoszlopot körülölelő izmoknak, ezzel stabilizálva a fájó részeket.
Mindenképpen meg kell említeni, hogy gerinc esetében főleg a kineziológiai tapasz fájdalomcsillapító jellegét igyekszünk kihangsúlyozni. A valódi, oki kezelést  orvosi módszerek segítségével szokás végezni.
 
Ficamok kezelése kineziológiai tapasszal
 
A ficam, egy olyan sérülés, melynek során az ízülethez csatlakozó csont vége hirtelen kimozdul az ízületi tokból. Ez rendkívül fájdalmas tud lenni és legtöbbször erős mozgáskorlátozottsággal jár 
Ficamok esetében is használhatunk kineziotape-s kezelést. Ilyenkor a tapaszt a kimozdult ízület stabilizálására használjuk. Ez megvédi az ízületet az újbóli sérüléstől azáltal, hogy egy extra segítséggel az a helyén tartja.
Attól függően, hogy milyen irányban ragasztjuk fel, tudjuk támogatni az izmot tréning közben vagy pihentetni a fájó és befeszült izmokat a rehabilitációban.
 
 
 
 
 
 
 
 
Húzódások kezelése kineziológiai tapasszal
 
Húzódások esetén olyan sérülésekről beszélünk, amikor egy izom – nem megfelelő terhelés miatt – megsérül. Ennek több fajtája is lehet, például túlerőltetéses húzódás, mikroizmok szakadása, izomrostok sérülése vagy akár teljes izomszakadás. Ilyen sérülés esetén a kineziológiai tapasznak a megtámasztásban és az izomfunkció megkönnyítésében van szerepe. A húzódások szinte kivétel nélkül pihentetéssel gyógyulnak meg. Sajnos, sokszor nem tehetjük meg, hogy hosszabb ideig pihentessük izmainkat.  Ilyen esetekben egy kineziológiai tapasz felhelyezésével enyhíthető a fájdalom és meggyorsítható a gyógyulás is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 1
Heti: 1 223
Havi: 8 806
Össz.: 1 919 534

Látogatottság növelés
Oldal: KINEZIOLOGIAI TAPASZOK
GYÓGYULÁS SZELÍD GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »