GYÓGYULÁS SZELÍD GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!


vercsoport_dieta.jpg

"A túlsúly őseink számára ismeretlen volt..."

 írja "Az ABO terv" címmel megjelent könyvében dr. Peter J. D'Aamo neves amerikai természetgyógyász orvos, kutató és előadó.

Dr. D'Aamo átfogó kutatásokat és klinikai vizsgálatokat végzett arról, hogyan függ össze a vércsoport az emberek egészségügyi állapotával. Ezen felfedezések alapján dolgozta ki a vércsoportok szerinti optimális táplálkozást, amely "Az ABO terv" c. könyvében olvasható.

A vércsoport diéta, avagy vércsoport szerinti táplálkozás testünk sejtjeinek összetételéhez idomul, s így biztosítja az optimális teljesítőképességet, egészségünk megőrzését, valamint az

ideális testsúly fenntartását

(vagy annak helyreállítását, a fogyást).


A vércsoport egy olyan meghatározása az emberi vérnek, mely a különböző vértípusokat a bennük megtalálható fehérjék alapján kategorizálják.

Ezt a rendszert Karl Landsteiner fedezte fel a XX. század elején, a bécsi egyetemen, melyért Nobel-díjat kapott.


Vércsoport meghatározás

A különböző vércsoportok a vér eltérő tulajdonságaira utalnak.

A vércsoport a szervezet védekező-rendszerének (immunrendszerének) a kulcsa.

Egyetlen csepp vérünk magában hordozza az emberre jellemző összes genetikai információt.

Ezen felül a vér szállítja a test működéséhez szükséges oxigént, hormonokat, tápanyagot stb.

A vér bizonyos jellemzőinek különbségeiből adódóan, az eltérő vércsoportú emberek másként reagálnak az egyes táplálékokra, vagy idegen anyag (baktérium) behatolására.

A vércsoportok kialakulása

Az evolúció során az éghajlat, valamint az elfogyasztható táplálék változásai miatt állandóan alkalmazkodnunk kellett az új feltételekhez és környezethez, ami - az optimális túlélés fenntartásának érdekében - új vércsoportok kifejlődését eredményezte

Találd meg a számodra legjobb diétát!

Számos diéta vagy étkezési terv (így a vércsoport diéta vagy ABO terv is) igaz, logikus és működőképes adatokra épül. Azonban ez távolról sem jelenti azt, hogy a diéták mindig mindenkire ugyanolyan hatással vannak, s egyöntetű garanciaként biztosítják a fogyás elérését!

Fontosak számodra az  igaz adatok,

mivel hosszú távon csak úgy leszel sikeres és elégedett, ha tényleg megértetted, kipróbáltad, s saját tapasztalatod alapján is működőképesnek találtad a leírtakat!

A vércsoport diéta melletti fogyás szempontjai

A nem optimális táplálkozáson kívül léteznek egyéb tényezők is, melyek hosszú távon elhízáshoz vezetnek

 Gyakran előfordul, hogy a legjobb diéta vagy fogyókúra ellenére sem képes valaki lefogyni. Tudja, hogy egészségének megőrzése, helyreállítása vagy a fogyás szempontjából mit kellene tennie, mégsem tudja hosszú távon betartani ezeket a "szabály-rendszereket", s hamar visszatér régi szokásaihoz.

 Kiút az evés fogságából

 könyv rávilágít a túlzott evés hátterében meghúzódó okokra, s így segítséget nyújt a tényleges és tartós fogyás elérésében.


Vércsoport diéta; a fogyás tényezői


vercsoport_dieta_1.jpg

A vércsoport eltérő jellemzőinek köszönhetően, míg bizonyos tápanyagok jótékony hatással vannak az egyik vércsoportúak számára, hátrányosan hathatnak egy másik vércsoporthoz tartozó egyénekre.

Az optimális testműködés szempontjából a legcélravezetőbb, ha az ember leginkább olyan tápanyagokat juttat be szervezetébe, melyek összhangban vannak saját vércsoportjával.

Amikor az ember elkezd egészségesen, számára optimálisan

(saját vércsoportjának megfelelően)

táplálkozni, a fogyás (súlycsökkenés) csupán a test eredeti állapotába való visszaállításnak egyik mellékterméke lesz.


A-B-O terv; vércsoport diéta, vércsoport szerinti táplálkozás

"Az ABO terv" c. könyvben a szerző részletesen és pontosan kifejti az egyes vércsoportok jellemzőit, valamint a különböző vércsoportúak számára ajánlott étkezési tervet.

Az alábbiakban kifejezetten a fogyás szempontjából emeltük ki az ajánlott, illetve a nem javasolt ételeket.


O-ás vércsoport - a hízás tényezői:
• búza (glutén), kukorica, veteménybab, fehérbab, lencse, káposzta, kelbimbó, karfiol, mustár.

O-ás vércsoport - a fogyás tényezői:
• tengeri hínár, tengeri halak, jódozott só, máj, vörös húsok, kelkáposzta, spenót, brokkoli.


A vércsoport - a hízás tényezői:
• húsfélék, tejtermékek, veteménybab, limabab, búza.

A vércsoport - a fogyás tényezői:
• növényi olajok, szójaételek, zöldségek, ananász.


B vércsoport - a hízás tényezői:
• kukorica, lencse, földimogyoró, szezámmag, hajdina, búza.

B vércsoport - a fogyás tényezői:
• zöldségek, húsfélék, tojás, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, máj, édesgyökér tea.


AB vércsoport - a hízás tényezői:
• vörös húsok, veteménybab, limabab, magvak, kukorica, hajdina, búza.

AB vércsoport - a fogyás tényezői:
• tofu, tengeri halak, tejtermékek, zöld levelű zöldségek, tengeri hínár, ananász.


 0-ás vércsoport élelmiszerei

Ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • borjú ,marha,vadhúsok,bárány, nyúlhús,ponty
  • tonhal,hering, lazac,pisztráng mekrélla

Tejtermékek

  • kecskesajt

Gyümölcsök

  • alma ,körte, málna, ribizli, ananász, szilva
  • dió,füge, barack, 

     Zöldségek

  • zöldborsó,tökfélék,vajbab, saláták, brokkoli,karalábé
  • petrezselyem komló, hárs,szójás ételek, borsmenta,cickafark,csipkebogyó,koriander, foghagyma,kömény,gyömbér,bodza,zsálya

   Gabonafélék

árpa,rozs


Nem ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • liba,kacsa, füstölt húsok

Tejtermékek

tehéntej

Gyümölcsök

  • eper,narancs, mandarin, szeder,sárgadinnye

Zöldségek

  • gombák,karfiol,padlizsán,káposzta,vanilia, fahéj, borecet, kávé, alkohol, kivéve a bor, 

Gabonafélék

  • búza,kukorica

A-s vércsoport élelmiszerei

Ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • ponty,szardínia,nyers lazac,tőkehal,sügér, 

Tejtermékek

  • kecsketej,kecskesajt

Gyümölcsök

  • meggy,szilva,barack,citrom,áfonya,dió,földimogyoró

Zöldségek

  • laskagomba,káposzta,karalábé,brokkoli,tökfélék,bab,lencse,szója, 
  • foghagyma, torma, oliva-len olaj, ,tökmag, mogyoró, mindenfajta zöld fűszer,ginzeng, csipkebogyó, orbáncfű, kávé, galagonya

Nem ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • halakon kívül az összes húsféle

Tejtermékek

  • tehéntej

Gyümölcsök

  • mandarin,sárgadinnye

Zöldségek

  • burgonya,vörös bab, padlizsán,csiperkegomba,kínai kel,paprika,vörös bab, csicseri borsó,káposzta, összes olaj kivéve az oliva,kesudió, pisztácia, bors, borecet

Gabonafélék

durum liszt, teljes kiőrlésű lisztek,búzakorpa, búzacsíra, búza liszt


 B-s vércsoport élelmiszerei

Ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • vadhús, nyúlhús,,bárány,lazac,hering, szardínia

Tejtermékek

  • minden tejtermék

Gyümölcsök

  • alma,körte,barack,eper,málna,dinnye,ananász, barack, datolya, sáfrány, bodza, 

Zöldségek

  • káposzta,karalábé,padlizsán,kínai kel,zöldborsó,zöldbab,brokkoli
  • szója,, rizsliszt, , karfiol, poréhagyma, foghagyma, vaj, halolaj, oliva-lenolaj,zöld fűszerek, szegfüszeg, gyömbér, kömény, kardamon, kurkuma, torma, paprika, sáfrány, vanilia, menta, zsálya,cickafark

Gabonafélék

  • köles, zab, rozs,szója, rizsliszt,

Nem ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • szárnyasok,sertés,hering, kagyló, lazac,tintahal, 

Tejtermékek

  • fagylalt, ömlesztett sajtok,érlelt penészes sajtok,fagyi,

Gyümölcsök

  • gránátalma,avokádó

Zöldségek

  • paradicsom,retek,tök,szezám-kukorica és a repce olaj.,bors, fahéj,komló, martilapu, hárs, ökörfarkoró,

Gabonafélék

  • kukorica,hajdina, gabona

 AB-s vércsoport élelmiszerei

Ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • pulyka,bárány,nyúlhús, ponty,csuka,tőkehal,pisztráng,lazac,harcsa
  • tonhal, kaviár,

Tejtermékek

  • tehéntej,kecsketej, edami-ementáli sajtok

Gyümölcsök

  • az összes hazai gyümölcs

Zöldségek

  • a tök és a retek kivételével az összes hazai zöldség,összes zöld füszer, gyömbér, torma,cyrry, foghagyma, kömény, kurkuma, szerecsendió, sáfrány, mustár, vanilia,fahéj, vasfű, kamilla, ginzeng, zsálya, borsmenta, galagonya,

Gabonafélék

  • búza,zab, rizs

Nem ajánlott élelmiszerek

Húsfélék

  • pulyka kivételével az összes szárnyas
  • marha,sertés,szarvas,őz,füstölt készítmények, kagylók

Tejtermékek

  • zsíros tejek,érlelt sajtok,parmezán

Gyümölcsök

  • banán,narancs,gránátalma,mangó

Zöldségek

  • tök,retek,Gabonafélék,kukorica,hüvelyesek, olajbogyó, sáfrány-szezám,tökmag, mogyoró olajak,bors-bor ecet, égetett szesz, fekete tea, szenna, capri bogyó



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 196
Heti: 1 290
Havi: 4 345
Össz.: 2 272 657

Látogatottság növelés
Oldal: VÉRCSOPORT DIÉTA
GYÓGYULÁS SZELÍD GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2024 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »