GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!


  timi_tabak_30_1.jpg  tomi_lovaval_1.jpg

                  Timi velem                                           Tomi Matrixal

A sport elsősorban szellemi fogalom.

Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma.

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre:

az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a

"fair play",

a nemes küzdelem szabályaira.


 

                                                        Szent-Györgyi Albert

 

 

EGY VERSENYLÓ NAPLÓJÁBÓL IX.

részlet


Ezen napló részletek azzal a szigorú feltétellel oszthatók meg más forrásokkal, hogy semmilyen része nem változtatható meg, nem törölhető ki vagy nem használható fel pénzkeresés céljára, illetve a mű forrása feltüntetésre kerül. www.szelidgyogymodok.hupont.hu


A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében !


Kedves Naplóm!

Zsúfolt egy júliuson vagyunk túl .Sikerült ! túlvagyunk a rajtengedély vizsgán és az első hivatalos versenyen.

Találkoztam Tamással , jó volt újra látni

Egy nagyon jóindulatú ügyes  lova van,megérdemelte.

Megszületett  Naomi kiscsikója,rendeztünk ügyességi gyerek és  hivatalos versenyeket,de sorjában.

Tikkasztóan meleg napok vannak mögöttünk, az elmúlt hónapban volt részünk 50C  -13 fokban is,az volt érdekes amikor ,pénteken Pátyon a rajtengedély vizsgán  délben napon  ,mert árnyék az sehol nem volt csak a büfében 54 C volt vasárnap 17 C .

Én aki imádom a meleget nem igazán örültem ennek a nagy hőingadozásnak.

Julius elején  ügyességi versenyt rendeztünk. Mint minden általunk rendezett  versenyen sokan voltak. Nagyon muris volt számomra,mivel én még soha nem indultam ilyen megmérettetésen.

Volt benne egy olyan  szám  amiben az egyesület minden lovasa elindult.

120 mp volt az alapidő ,fel volt építve egy ügyességi pálya sok bójával,a bóják tetején elhelyezett pingpong labdákkal .

Tartalmazott labirintust zsákutcát,szlalomot…..

a lényeg az volt ,hogy hibátlanul ki tudja az általa kitalált pályát legtöbbször megcsinálni. Lazán nyerhettünk volna, ha lassabban kezdünk,így 4.ek lettünk.

A 90-1000 cm  stílus bírálatot megnyertük ,a hibaidősnél a leányzó azt sem tudta hol van ,így lazán  a második akadályt levertem ,hiába volt a legjobb időnk ,csak 3.ak lettünk.

Felkészülésre a következő héten lévő rajtengedély vizsgára viszont tökéletes volt.

19. én hajnalban  megszületett Naomi  csikója. Nagyon szép ,nyugodt kanca,jelenleg ő a legifjabb a lovak között.

heni_csikoja.jpg

Naponta pár órát az anyjával kint töltenek a karámban. Nagy dilemma volt a tulajdonos kislánynak, hogy amikor kiviszi a mamát ,kivigye a kicsit is  vagy hagyja  a bokszban.

csiko_anyaval.jpg

Mindenki mást mondott. Végül az előbbi mellett döntött.


 A rajtengedély vizsga napja  

Timi anyukájának emlékezetes marad örökre.

Reggel korán úgy kezdtünk, hogy véletlenül az ő hibájából megharaptam a jobb kezén a hüvelyk úját.

Tényleg nem akartam, este gyönyörűen kisuvickoltak tetőtől talpig, de mint minden ló így én is olyankor imádunk éjszaka lefeküdni,na nem azért hogy kiszúrjunk a gazdával, csak sokszor irritálja a bőrünket a sampon , a különféle balzsamok amiket ránk kennek,és a szalma csillapítja a viszketést.

Így történt most is ,a saját samponom elfogyott, és nem a megszokottat használták,ezért a reggelt a takarításommal kellett kezdeni.

A parlagfüvet mint minden ló még mindég imádom és ő amíg Timi takarított ezzel etetett,csak rosszul. Láttam egy pillanatra könnybe lábadt a szeme.

- francba mondta és leült a padra.

Új ló szállítóval menünk amit még sosem láttam ,szép kényelmes volt amennyire egy ilyen lehet, a biztonságról azért ne beszéljünk , mert én kipróbálásra mondjuk egy kanyarba beállítanám  a gazdákat. Nem is gondolják milyen nehéz nekünk  ,stabilan  végig állni az utat. Ezért jobb és állat barátibb a kamionnal való szállítás..

Először én sem akartam felmenni. Az út unalmas volt, autópálya-autópálya. Timit elkísérte a Míra és a Milla is, hogy szurkoljanak neki .

A vizsga 9 órakkor szóbelivel kezdődött. Hát …sok vizsgázó csak a jószívű vizsgabiztosnak köszönhette ,hogy tovább mehetett  az előlovaglásra.

Nem akarok senkit megbántani ,de soknak a negró világított csak a fejében.

Volt olyan aki a  következőt mondta”

Hol van a ló térde mi a neve ? válasz Elől

Hol van a Szügy ? Hátul .

Itt elfogyott a jóindulat és már lehetett is csomagolni.

Mi a 13. számot kaptuk .Mostanában sorozatban ez a rajtszámunk. Vasárnap a hivataloson már meg sem lepődtünk amikor a számítógép ezt adta ki.

A szóbeli könnyen ment ,egyetlen egy tételtől tartott a lófajtáktól, abba néha bele kavarodik  de szerencsére  azt kihúzták előtte.

Anyukája megpróbáltatásainak ekkor még nem volt vége.

Feszült volt csak nem tudta miért ,ma már tudjuk,

érezte a bajt , görsben állt a gyomra,csak arra nem gondolt hogy nem velünk vagy a környezettel lesz gond ,hanem vele .

Kérdezgette

-jól vagytok? Minden rendbe van?

A nap egyre melegebben sütött én már megittam az összes hűsítő teámat, megettem a szatyornyi parlagfüvem amin mindenki jót nevetett, mert mosogattam mint egy mosómedve ,sőt a  szénát is.

Meglepő volt számomra, hogy mindenki szidja  de ennek ellenére nem ismeri fel igazán a növényt ,először vadkendernek nézték.

Jól néztem volna ki egy TESCOS szatyornyi  vadkendertől !

Négy napig biztos aludtam volna ! Kaptam a hátamra vizes törölközőt,annyi vizet ittam, hogy már attól kellett tartani hogy lötyögni fog a hasamban.

Timi a szóbelit sikeresen teljesítette. Volt idejük a következő megmérettetésig ezért elment a lányokkal  körbe nézni a lovardában.

 Mi maradtunk ott ketten. Nem is volt baj addig amíg a mellettünk parkoló autó tulajdonosa nem kezdett el rohangálni egy 2 m széles napernyővel. Eleinte  tűrtük én és az ő két lova is akik fent voltak a ló szállítón,de egyszer csak  a hölgy kiugrott a ló szállító mögül és felém tartva azt a marha nagy kék ernyőt kinyitotta.

Ez már nekem is sok volt , megijedtem és elkezdem hátrafelé menekülni ameddig a kötőfék engedte. 

Most történt meg az aminek nem kellett volna  anyukája tök laikusként ösztönből ,mert ezt egy profi lovas meg sem próbálja elkapta a kötőféket és megpróbált nyugtatni.

A nyugtatással semmi gond nem volt, csak közben a karabiner kioldott és rácsapódott a kézfejére.

 A másodperc tört része alatt 6cm magas pukli keletkezett és folyt belőle a vér ,közben én elszabadultam,messzire nem mentem ,mert jöttek az ismerősök és megfogtak,s vigyáztak rám ameddig Ő orvost keresett.

Na az nem volt sehol !

Kapott a kezére egy jég akut azzal mentek be a városba . de minek mert semmit nem csináltak. Mire vissza értek megérkezett a kirendelt mentő . Azt ajánlották jegelje,és kösse fel, hogy a víz kimenjen belőle. Minden volt nálunk olajak, elsősegély cseppek ,csak Árnika krém nem ,így a keze a hűtés ellenére tovább dagadt Szerencsére nem lett nagyobb baja ,a körme jobban fájt mint a kézfeje.

 Dühös csak azért volt  ,mert profi edzőként ilyen meggondolatlanságot ha csinálok, legyen bőr a képemen odamenni és elnézést kérni, vagy megkérdezni, ? tudok valamiben segíteni?

de nem még nekik állt fejebb!  Amíg  odavoltak orvosnál azzal szórakoztak, hogy egymástól kérdezgették kinyissam vagy ne nyissam az ernyőt?

 Míra ha nincs ott és nem csillapítja le a  Timit, hogy nem éri meg ne csinálja a harmadik beszólás után  biztos nekik megy és amilyen harcias amazon kő kövön nem maradt volna. de minimum a vizel teli vödröt vágja hozzájuk,ami maradjunk annyiban hogy ott és abban a pillanatban inkább áldás mint büntetés lett volna számukra!

Az előlovaglás is sikerült,majd elkezdtük az ugrásokat gyakorolni.

Nekem legalább egy ugrást amelyik a legmagasabb meg kell ugranom minden versenyen a bemelegítő pályán  indulás előtt .Legyen az 1m vagy 1.5 m utána már hibátlanul vagyok képes teljesíteni.

 A bírók jogosan az  előlovaglásnál megkezdték  szórni kifelé a lovasokat, de az ugrásnál még inkább. Még alig gyakoroltunk már mi következtünk . Minden jól ment volna, ha nem ijedek meg a zsűri bódétól A bíró a végén közölte is a lovas hölgy sikeres rajtengedély vizsgát tett a paci viszont  nem volt valami segítőkész.

 Van ilyen!  nem én voltam aki számít nekem ez már életem folyamán az 5. rajtengedély vizsgám volt.

Ő volt fontos ,hogy Ő hogyan teljesít, hogyan oldja meg az előre nem látható akadályokat.

Ma már sajnálom, de a  vizsgáról nem készítettünk fényképeket, csak videót, azt  ide nem lehet feltenni,de most jut eszembe!!!

Lehet ,hogy fogok tudni szerezni,

Emlékszem az a fényképész volt ott is ,aki nálunk is szokott fotózni.

Ő mondta vasárnap, hogy minden általa készített képet cím, időpont megjelölésével elment egy DVD-re,és elteszi az arhívumba!

Négy óra magasságában indultunk haza, nem jutottunk messzire csak az első benzinkútig, ott defektet kapott a ló szállító kereke és naná hogy azon az oldalon ahol én ácsorogtam!

Pátytól Alsónémediig vészvillogóval jöttünk végig  40 –nel  döcögve,

meg - meg  állva a forró aszfalt miatt az autópályán.

A hőmérő 16.órakkor  még 35 C fokot mutatott. 

Timus telefonált az apukájának, hogy be ne zárják a gumis műhelyt míg oda nem érünk.

3/4 6 -ra ott is voltunk.

Ekkor  a ló szállítóval együtt felemeltek és kicserélték a defektes kereket. Így értünk több sebből vérezve ,de sikeresen végre haza !

 A következő hét a szombati versenyre való felkészüléssel telt el.

Csütörtökön délután már szálingóztak a szombati versenyre a lovak Köztük volt a Tomié is .

Mellettem lévő bokszba került .Szép nagy ló , nyújtogatnom kellett a nyakam ,hogy üdvözöljem.

Ő mindég átkukucskált hozzám,rátette a fejét a falra és nézegetett. Nyugodt kiegyensúlyozott paci. Megérdemli a Tamás ,hogy utánam egy ilyen segítőkész lovon érjen el eredményt.


Az első hivatalos versenyünkre tegnap került sor.

 Semmi nem ment simán.

Egész éjjel szakadt az eső,dörgött villámlott .

A  talaj ami a környék legjobb pályájává teszi olyan volt mint a jég. Csúszott kegyetlenül.

Dél felé már nyoma sem volt a reggeli megpróbáltatásoknak

  Vasárnap reggel már  locsolni kellett.

Az a jó benne,hogy homokos ,így képes nagyobb mennyiségű víz elnyelésére .Pár óra napsütés, vagy szél kell hozzá és olyan mint ha semmi nem esett volna . Napsütésben pedig volt részünk 30 C  felett volt egész estig.

 Nagyon sokan voltak 250 nevezés volt. A lovarda összes boksza ki volt adva.

 Timi  szombat reggel erős fejfájásra ébredt , ilyenkor jobb elkerülni  őt. Jó lenne ha már végre megértené Ő is ennyi év után, hogy amennyiben a lovas ideges a ló is azzá válik akaratlanul is! ,

hogy még rátegyünk egy lapáttal  otthon maradt a szőrös bárány alátét,

már a  pályát kellett volna nézni velem, de nem ártott volna,ha  már a bemelegítésen is túl vagyunk

 ja  és én  még fel sem voltam nyergelve!!

 Nem viselkedett valami szépen. A feszültséget tapintani lehetett.

 Ami engem sokkal jobban nyugtalanít az az ,hogy az  anyukája közölte ez volt az utolsó nap, hogy én elkészítettem a teáját, elmentem neki  hajnalban parlagfüvet szedni a határba, vagy kézzel vágtam a füvet a kertben ,hogy ne érje benzin a fűnyírótól.

Vége!

A jó tréner meghallja mit mond neki a ló

A nagy tréner azt is meghallja amit csak suttog

                                                                          Monty Roberts

A te lovad ,a te felelősséged! Old meg! és elment nézni a versenyt. egymás közt igaza volt!

Azért pedig ,hogy elmúljon a fejfájása semmit nem tett.

Na így kezdtünk!

A hibaidősnél sem az ütem sem a tempó nem volt jó ,először túl lassú majd túl gyorssá váltam ,taktikailag jót akart,csak rossz ívben fordított a kisaszony, így kisodródtunk ennél az egy akadálynál kapásból  elvesztettünk 8 mp et és kaptunk 4 hibapontot ellenszegülésért. 44  mp el értünk célba .

timi_piros_akadaly.jpg

ezt a piros akadályt nem szerettem elsőre

 Amennyiben ütemesen ésszel lovagol másodikak vagyunk Dórika mögött ,ha meg jól ellettem  volna lazítva simán nyerek .

Nagyon-nagyon  gyors tudok lenni ha akarok. Nem baj majd máskór!

A stílus előtt  már nem bírta tovább és a mentősöktől  kért  egy aszpirint a doktor nő megismerte anyát ,meg is kérdezte

Miért nincs felkötve a keze?

Most azért izgultam, hogy miután nem evett nehogy a gyógyszer hatásától leszédüljön a hátamról,de makacs volt és senki nem tudott bele imádkozni egy falatot sem.


A stílus bírálatnál 4.ek lettünk.

        mira_timi_30.jpg               timi_dijkioszto_30.jpg                 Mira- Timi - Gábor bácsi                     Timi -Gábor bácsi- Én

Ezzel a  B2 minősítéshez sikeresen megszereztük az első pontot,már csak 7 kell !

Szépen lovagolt, csak elszámolta magát 5 helyett 4 vágtaugrásra csinálta meg a kettes ugrást. ezért kevesebbet kapott jóval.

 Viszonyítás képben, itt ütemesen szépen és főleg lassan mentünk , a talaj javulása miatt  közben vissza tették  a kettes ugrás második elemét ,amit a hibaidősnél kivettek,így lett az időnk  40.13 mp.

Akkor mennyi lehetett volna  jó,ütemes de gyors  lovaglással az előző ahol nem volt kettes ugrás ? Nem baj:


Ahhoz, hogy az ember győzni tudjon, hozzá tartozik ,hogy tudjon veszíteni is .

                                                                             Erich Fon Segal

Lassan  keresni kell számára még egy versenyeztethető lovat.

Hallottam van olyan, hogy a tulajdonos a versenyeztetés fejében,akinek több lova van  biztosít egy lovat,mert én csak két számban indulhatok a versenyszabályzat szerint, ez kevés.

Több napos versenyen  annak a gazdának ,lovasnak akinek egy lova van ,és aki odafigyel az állat egészségére nem éri meg  elindulni.

Három nap alatt még a legjobban felkészített ló is elfárad amennyiben minden nap csak  megy és 100% -n szeretne teljesíteni.

Tamás az első pályát hibátlanul teljesítette ,jól néztek ki együtt ,nagy lovon egy nagy magas ember,de a stílus bírálatnál  sikerült neki időben leugrania mielőtt leesett volna.


A versenyt Mira nyerte Dórikával 

tomi_lova.jpg


Nokesz és Kvazi  is nagyon jó időt mentek Krisztiánnal  kár ,hogy az utolsó akadályt leverték.   toki.jpg                     nokesz.jpg

              Nokesz                      Krisztiánnal                 Kvazimodo

Persze nem így hívják őket valami flancos francia nevük van amit én ki sem tudok mondani ,de sokszor a bíró  is bele keveredik.


heni_30_1.jpg

Heni

harmadik lett Lordánóval,és jól mentek Calistával is akinek ez volt az  első versenye.


   heni_30_1.jpg                    niki.jpg

                Zsani                                                           Niki

                                   Ők is nagyon ügyesek voltak.                                   gotler_vili.jpg          

Vili bá.

Timi edzője Vili bá természetessen nyert, mind a két lovával.

Ő lett az első és a harmadik

 Évi a másik tanítványa lett a második.

Elmondhatták, hogy családban maradt az első három hely!


Voltak érdekes helyzetek,feszűlt pillanatok!

A lehetetlent megoldjuk ,a csodára 1 pc várni kell !

Vagy mégse?


     lehetetlen.jpg                  eses.jpg        

Összegezve az egész napot eredményes volt,jól szerepelek a lovardánk sportolói, és lovai.

 Bízunk benne, hogy a következő még jobban sikerül.

Timinek és a kezdő lovaknak is sokat kell még gyakorolniuk, fejlődniük,tapasztalatot szerezniük ahhoz ,hogy hosszútávon sikeresek lehessenek.

 Remélem a teám elkészítését is megtanulja különben mi lesz velem?

verseny_utan.jpg

verseny után kicsit szomorúan,kicsit fáradtan.

Bízom benne hogy mindenki szerencsésen, és főleg rendőri bírság nélkül ért haza, mert a lovardából  kivezető utat 3 autóval megszállták a rendőrök,és ha KPM- es is volt köztük akkor sok sofőrnek esélye sem lehetett magyarázkodásra, hogy a B kategóriás jogosítvánnyal hogyan húzhat ló szállítót ?

 És azt, hogy vissza van minősítve  B kategóriára talán csak egy rendőrrel lehet megetetni a KPM dolgozóival  nem!


Kedves Naplóm!

Mit tanultam az elmúlt napok alatt,hogy :


Az adottság önmagában kevés, ez sok mindenkiben megvan...

Csak akkor lehetsz igazán jó játékos, ha a tehetséged az akaraterőd négyzetgyöke lesz!

Nem az számít mekkorát tudsz ütni, hanem hogy milyen keményen állod az ütéseket miközben csak mész előre..

mennyit bírsz el miközben csak mész előre.. 

A büszkeséged a világ sem tűri el, ha bánkit eltiporsz,

mást Te sem érdemelsz. 


2010.07 31

                                       TABAkWeblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 261
Heti: 1 972
Havi: 8 826
Össz.: 1 883 318

Látogatottság növelés
Oldal: EGY VERSENYLÓ NAPLÓJÁBÓL IX.
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »