GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!

 

EFT A GYAKORLATBAN

https://www.youtube.com/watch?v=QAcGjo8plKs

 

Érzelmi Felszabadulás Technikája: 

„rővid részlet a könyvből” 

A  könyv teljes anyaga ingyen leölthető  a következő helyről

© Gary Craig @ www.emofree.com

Hungarian translation © Csontos Ágnes 2007@ www.emotionalfreedom.net

 

"Saját Megjegyzés,Tapasztalat:

Az ÉFT -könnyem megtanulható, alkalmazható hatásos gyógyítási módszer, a lelki sérülések oldásán keresztül indítja el a testet a  gyógyulás útján.

kombinálható a GNM módszerrel ,

Bach virágterápiával,

Homeopátiával,Gyógynövényekkel.

Jól,és egyszerűen  alkalmazható állatoknál is.

Lányom étel alergiáját ami az utóbbi időben egyre rosszabbá vált 5 perc alatt megszüntettük,persze ehhez Ő is kellett,hogy megértse nem a tej az ellensége, hanem a félelem a kudarctól-veszteségtől... "

 

A megdöbbentő érzelmi felszabadulás mélyreható fizikai gyógyulásthoz:

 

.- az orvosok szerint is -

Minden problémára alkalmazható, mint például…..

 

…..Fájdalomcsillapítás …..Félelmek & Fóbiák

…..Düh/Méreg …..Allergiák

…..Káros Szenvedélyek …..Légzési Problémák

…..Fogyás …..Vérnyomás Problémák

…..Szorongás Oldása …..Kapcsolati Problémák

…..Trauma Oldása …..Női Problémák

…..Depreszió …..Gyerek Problémák

…..Iskolai-, Sport- és Szexuális Teljesítményt Érintő Problémák

…..Súlyos Betegségek ( a Migréntől a Rákig bezárólag)

 

Az Érzelmi Felszabadulás Technika (ÉFT) eredeti a célja az volt, hogy a pszichoterápiát forradalmasítsa.

Ez a cél el is lett érve azzal, hogy az ÉFT alkalmazása a terápia időtartamát az előtte szükséges hónapokról vagy évekről órákra, sőt gyakran percekre csökkentette le.

Ezzel párhuzamosan azonban újra és újra észleltük azt a tényt, hogy az érzelmi felszabadulást mélyreható spontán fizikai gyógyulás is kíséri, mint például látásjavulás, fizikai fájdalom, mint például fejfájás megszűnése, rák okozta fájdalom és egyéb szimptómák csökkenése. Ennek oka – mi úgy gondoljuk – az, hogy az Érzelmi Felszabadulás Technikák a betegségek azon mélyebb kiváltó okait célozzák meg, amelyeket a nyugati gyógyító gyakorlatok többnyire teljesen semmibe vesznek.

Az általános orvosi gyakorlat például nemigen foglalkozik a test energia rendszerében esetlegesen fennálló zavarral, és nem fektet súlyt az érzelmi okokra sem, amelyek ugyanakkor az ÉFT sarkkövét alkotják.

Így hát nem csoda, hogy az ÉFT eredményt ér el ott, ahol a hagyományos orvostudomány tehetetlennek mutatkozik. Egyszerűen azért, mert mi a felszín alatt lévő okokat célozzuk meg, melyeket eddig teljes egészében figyelmen kívül hagytak.

 

A test energiarendszere:

meridianok.jpg

 

Bármely kezdő anatómia kurzus anyaga világosan leszögezi, hogy fizikai testünk elektromos természetű.

Ezt magad is megtapasztalhatod: dörzsöld a lábadat a szőnyeghez néhányszor, majd érints meg egy fémtárgyat. Néha még láthatod is a statikus elektromosságot, amint az ujjhegyeiden keresztül kisül – de érezni mindenképpen fogod, ha látni nem is. Ha tested nem lenne elektromos természetű, ez a jelenség nem

következhetne be.

Ha megérintesz egy forró kályhát, azért vagy képes azonnal érezni a fájdalmat, mert azt elektromos impulzusok továbbítják az idegsejteken

keresztül az agyba. A fájdalomérzet az elektromos energia sebességével halad, ezért vagyunk képesek a fájdalmat szinte azonnal érzékelni. A testben állandóan áramló elektromos energia teszi lehetővé az összes

érzékszerv működését, e szüntelen elektromosan továbbított impulzusok gondoskodnak arról, hogy képesek vagyunk látni, hallani, ízlelni, és szagokat érzékelni.

Másik nyilvánvaló bizonyíték a test elektromos tulajdonságait illetően az elektorenkefalográfiai (EEG), és

az elektrokardiológiai vizsgálatok (EKG). Az EEG az agy, az EKG pedig a szív elektromos működését méri.

Ezeket a mérőeszközöket már évtizedek óta használják, még a TV sorozatokban is látható, amint a halál beálltát ezekkel a mérőeszközökkel konstatálják.

Teljesen nyilvánvaló, hogy fizikai jóllétünkhöz az elektromos energia áramlása a testben kulcsfontosságú. Kérdezz meg egy orvost erről a kérdésről, és meg vagyok győződve róla, hogy ő is ugyanezt fogja mondani.

Ezt a tényt senki sem vonja kétségbe.

Sőt, tovább megyek ennél. Ezt a tényt több ezer éve ismeri az emberi civilizáció. Kb. 5000 éve történt, hogy a kínaiak felfedezték az emberi testet behálózó finom energiahálót, vagy meridián vonalakat. Az egész keleti orvoslás ezekre a meridiánokra épül, ugyanúgy, mint a modern akupunktúra, akupresszúra, és egy sereg más gyógymód.

Ez az energia, bár különleges berendezések nélkül szemmel nem látható, a test minden részét átjárja.

De ha belegondolsz, a TV készülékedet, átjáró energiát sem látod szabad szemmel. Mégis tudod, hogy létezik, hiszen az eredményt megtapasztalod. A képernyőn megjelenő képek, és a hang ékesen bizonyítják, hogy ez az energiaáram a készülékben igenis létezik.

Ugyanilyen módon, az ÉFT ékesen bizonyítja a testben áramló elektromos energia létezését, mivel ha nem lenne ilyen energiaáramlás, a technika nem érhetne el eredményt.

Tehát ebben az esetben, az okozat megléte bizonyítja az ok létezését: a meridián vonalak kezdő és végpontjain való kopogtatás egyszerűen nem vezethetne a mélyreható lelki és fizikai változásokhoz (amelyeknek tanúi vagyunk nap, mint nap), ha a

pontok között nem létezne egy láthatatlan összeköttetés és energiaáram.

A nyugati orvostudomány hajlamos arra, hogy csak a testben lejátszódó kémiai folyamatokra koncentráljon, és egészen a közelmúltig nem sok figyelmet szentelt ezeknek a rendkívül finom energiáknak a

tanulmányozására. Ennek ellenére ezek az energiák igenis léteznek, és ma már egyre többen foglalkoznak e területen végzett kutatásokkal. Ha bővebb információra vágysz, olvasd el a következő ajánlott szakirodalmat:

**Becker, Robert O. and Selden, Gary. The Body Electric. Morrow, NY, 1985

**Becker, Robert O. Crosscurrents. Tarcher? NY, 1992

**Burr, H.S. Blueprint for immortality: the electric patterns of life. Nevill

Spearman, London, 1972 

Az Alapelmélet

És íme itt van mindennek az alapja, az alapvető felfedezés, amelyre az egész rendszer épül. Ezentúl erre a

“Minden negatív érzés oka a test energiarendszerében

bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.” 

Vizsgáljuk meg most ezt az állítást Mary víz-fóbiájának tükrében. Abban a pillanatban, amikor a víz-fóbia keltette intenzív félelmet átélte, a gyomor meridián vonalon folyó energia nem volt képes akadálytalanul áramlani, mivel a testben kódolt valamilyen energetikai blokk ezt megakadályozta, és így felborította az energiaáramlás egyensúlyát

. Ez az energia-egyensúlyhiány volt az, amely az intenzív negatív érzést okozta valójában.

A szem alatti kopogtatás elektromos impulzusokat küldött a meridián vonalakon keresztül, és ezzel helyreállította az energetikai egyensúlyt. Amint a meridián rendszer egyensúlya helyreállt, a negatív

érzelmi töltés - az intenzív félelem - is megszűnt.

A legfontosabb kulcsinformáció, amit valaha is megtanulhatsz a nemkívánatos érzelmeket illetően az az, hogy valamennyit a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás okozza.

Vizsgáljuk meg most az alapelméletet részletesebben. Először is vegyük észre, hogy mi az, amit nem állít. Nem állítja, hogy a negatív érzést egy a múltban átélt trauma okozza! Ezt fontos felismerni, hiszen a

hagyományos pszichoterápia azt feltételezi, hogy a negatív érzéseket traumatikus élmények emlékei okozzák.

Egyes körökben elfogadott az a gyakorlat, hogy az emléket próbálják meg kezelni, és ennek keretében a páciensnek újra és újra fel kell idéznie, és ezáltal újra átélnie a traumatikus eseményt. Az ÉFT ezzel szemben tiszteletben tartja az emléket, de kezelni csak az igazi okot fogja, vagyis a testben fennálló egyensúlyhiányt, energiablokkot.

Szerte az országból számtalan páciens hív fel telefonon, hogy segítséget kapjon bajára. Mielőtt bármit is kérdezhetnék, mind elkezd elmúlt fájdalmas élményeiről mesélni.

Azért van ez, mert ezek az emberek mind –

tévesen – azt hiszik, hogy a kezeléshez nekem szükségem van ezekre a részletekre. Ők úgy hiszik, hogy ezek az emlékek okozzák a problémáikat.

Én valóban szívemen viselem azoknak az embereknek a jólétét, és gyógyulását, akik fölöslegesen cipelik ezeket a negatív érzelmi töltettel rendelkező emlékhalmazokat, ezért is írtam meg ezt a könyvet. De amikor

azt mondom ugyanezeknek az embereknek, hogy nem szükséges újra átélniük mindazt a szörnyűséget, amin életükben keresztülmentek ahhoz, hogy az ÉFT segítsen rajtuk, többnyire igencsak furcsállva néznek rám.

Pedig ezek az emlékek, míg kétségtelenül hozzájárulnak a nemkívánatos érzésekhez (később majd szó lesz arról, hogy pontosan hogyan), nem a közvetlen kiváltó okai azoknak. Így hát teljesen fölösleges, és ráadásul

értelmetlen fájdalmat okoz ezeken rágódni.

Az ÉFT kezelés így szerencsére viszonylag fájdalommentes.

Szükség lesz arra, hogy rövid időre felidézd a problémát, (és ez okozhat valamicske kellemetlen érzést), de arra semmi szükség, hogy újra átéld az egész

traumatikus élményt. Valójában, akik egy ideje már az ÉFT technikákat gyakorolják, rosszallólag néznek az olyan kezelésre, ahol a páciens hosszasabban negatív érzések martaléka.

Ez csak egyike azoknak a

különbségeknek, amelyekben az ÉFT eltér a hagyományos gyógymódoktól.

Amikor a testünk energia rendszere elveszíti egyensúlyát, vagyis amikor a testünk elektromos energiarendszerében rövidzárlat keletkezik (“zzzzzzt” effektus). Csupán ezt a “rövidzárlatot” kell

megszüntetni a meridián pontokon való kopogtatással – igaz, hogy néha ez művészetnek is beillő hozzáértést igényel (lásd videó és DVD filmanyagot) – és a negatív érzés nyomtalanul eltűnik!

Tudom, hogy főlegeleinte nehéz elhinni, hogy mindez ilyen egyszerű. Én sem hinném el, ha nem tapasztaltam volna meg a sok csodát, ahogy emberek százai és ezrei változtak meg, és gyógyultak meg az ÉFT használata során.

Ez a közbeeső lépés…ez volt eddig a hiányzó láncszem. Ha azonban egyszer megérted, és elfogadod ezt a gondolatot, minden más a helyére kerül, és kétségtelenné válik, hogy ez a magyarázat valóban logikus, és az

előző elméletek válnak gyengévé és támadhatóvá. 

Nézzük meg például, az “emlék kezelése” módszert, amelyet fentebb is említettünk már. 

 Azt feltételezik e szerint a teória szerint, hogy a múltbéli traumatikus élmény a negatív érzés közvetlen okozója.

De ez nem így van, ez hibás alapfeltételezés.

A traumatikus emlék, és a negatív érzés között van még egy lépés, az a bizonyos hiányzó láncszem:

a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.

Ez az egyensúlyfelbomlás, ez a rövidzárlat az, amely valójában előidézi a negatív érzést.

ha az emlék nem hoz létre egyensúlyfelbomlást – rövidzárlatot- a test energiarendszerében, akkor a negatív érzelem sem következhet be.

Ez azt is megmagyarázza, hogy miért háborgatnak emlékek egyes embereket nagymértékben, míg másokat hasonló történések hidegen hagynak.

Az előbbiek energiarendszere hajlamos arra, hogy a specifikus

emlék hatására rövidzárlatot – egyensúlyfelbomlást - produkáljon, míg az utóbbiaknál ez nem következik be.

Ezt a tényt figyelembe véve érthető, hogy a “kezeld az emléket gyógymód” miért nem hoz hatást, hiszen csak az

1. lépést veszi figyelembe, és teljesen ignorálja az igazi okot, vagyis a 2. lépést.

Ezért van az, hogy sokaknak, akik hagyományos pszichoterápián vesznek részt, inkább rosszabbodik az állapotuk. Nem csoda, hiszen a terápia az első lépést célozza meg csak, és teljesen figyelmen kívül hagyja a valós okot.

Amikor a páciens újra és újra kénytelen élénken átélni ami traumatikus élményt, ahelyett, hogy enyhülést találna, újra és újra megerősíti az energiarendszerben bekövetkezett egyensúlyhiányt.

Ezzel fokozza a fájdalmat, ahelyett hogy csökkentené, ahelyett, hogy megoldaná, inkább csak súlyosbítja a problémát.

Ha a problémát a második lépésnél – tehát a valós okot célozva – próbálnák megoldani, akkor jelentősen kevesebb lenne az elkerülhetetlen fájdalom.

Az energiarendszert a megfelelő stimulálás (kopogtatás) kiegyensúlyozná, mivel a valódi okot céloztuk meg, és a negatív érzéseket belső béke válthatná fel.

Ez az, amit újra és újra megtapasztalhatunk az ÉFT kezelések során. És most térjünk vissza az Alapelmélethez. Kérlek, vedd észre, hogy az mindenre vonatkozik.

“MINDEN negatív érzés oka a test

Hogyan keletkeznek negatív érzések?

1. lépés 2. (közbülső)lépés 3. lépés Negatív emlék

Az energiarendszer egyensúlyfelbomlása Negatív érzés

energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.”

 Ebben benne foglaltatik tehát minden rossz érzés, úgymint:

félelem, fóbiák, düh, gyász, depresszió, traumatikus emlékek, PTSD (poszt traumatikus stressz szindróma), aggódás, bűntudat, és bármilyen korlátozó hiedelem, amely a sport-, üzleti-, és művészi teljesítményt negatívan befolyásolhatná.

Ez egy meglehetősen széleskörű lista, és tartalmazza majd az összes korlátozó érzést, amelyre képesek vagyunk.

Ez azt jelenti, hogy mindezeknek a negatív érzéseknek ugyanaz az okuk: a test energiarendszerében bekövetkezett rövidzárlat, vagy egyensúlyhiány. Következésképpen,

    a gyógymód is ugyanaz lesz!

Ily módon a gyásznak ugyanaz az alapvető oka, mint a traumának, a bűntudatnak, vagy annak, hogy egy golfjátékos félreüti a labdát.

Ha a kiváltó ok azonos, akkor logikus, hogy a megoldás is azonos lesz mindezekre a problémákra.

Ez az “azonos kiváltó ok” teória valóságos áldás lesz mindazokon, akik lelki gyógyítással foglalkoznak.

Nem kell többé számtalan újabb és újabb teóriát felvonultatni, hogy az ezernyi érzelmi problémát magyarázni tudjuk. Az a gondolat, hogy minden érzelmi problémát vissza lehet vezetni egy azonos okra (a test energiarendszerének kiegyensúlyozatlansága), nagyban leegyszerűsíti a modellt.

Tudjuk-e diagnosztizálni ezt az egyensúlyhiányt az energiarendszerben?

 Igen,

az egyensúlyhiányt ki tudjuk mutatni bizonyos izomtesztelési módszerekkel!

Elméletileg bárki, aki ismeri ezeket az izomtesztelési technikákat, képes meghatározni mely meridiánoknál van egyensúlyhiány, és ennek alapján pontosan tudni fogja, hogy mely meridián pontokat kell stimulálnia.

A gyakorlatban azonban ez nem mindig követhető módszer, hiszen az izomtesztelést magas fokon megtanulni és használni meglehetősen munka és időigényes feladat. 

Végső szó a diagnosztizálásról.

 Ami az én hozzájárulásom az energia terápiákhoz, és ahol az ÉFT különbözik a többi hasonló módszertől

az az, hogy a hatékony és sikeres ÉFT kezeléshez nincs szükség diagnosztizálásra!

Az ÉFT alapkezelés megoldást nyújt minden problémára.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a diagnosztizálás elhanyagolható volna. Ellenkezőleg, én magam is tanítok egy elegánsan egyszerű, és hatékony diagnosztizáló módszert az “ÉFT a Mester Terapeuta kezében” (Steps toward becoming The Ultimate Therapist) videó/DVD filmanyagon.

Ez az anyag főleg a hivatásos pszichológusok, és pszichiáterek részére ajánlott, akik súlyosabb esetekkel is foglalkoznak majd.

Mindazonáltal, az esetek nagy hányadában, és az emberek nagy többségében az ÉFT procedúrába beépített “generáljavítási elv” fölöslegessé tesz bármilyen diagnosztizálást. 

A 100%-os generáljavítás elve

Hogy jobban megérthessük, hogy hogyan is működik a 100%-os generáljavítás elve, talán menjünk vissza a TV készülék hasonlatunkhoz. Tegyük fel, hogy a TV készülékeddel valami baj van, a kép kásás, életlen, valamilyen kontaktushiba (“zzzzzt” ) okozhatja a gondot, és szeretnéd megjavíttatni.

Tegyük fel azt is, hogy a szerelőnél épp nincs semmi olyan műszer, amellyel kideríthetné, hogy pontosan hol is van a hiba. Képtelen

ránézésre kideríteni, hogy vajon képcsövet kell-e cserélni, vagy az is elég, ha kicserél egy ellenállást. Hogyan tudja akkor megjavítani a TV-t?

Egyszerű – kicserél mindent: az összes elektronikus mütyürt, a képcsövet, a kábeleket…stb. tehát 100%-os generáljavítást végez. Azt mondod erre, hogy ez enyhén szólva túlzás? Igazad van – de a kérdés az,

hogy vajon a problémát meg tudja-e így oldani? De még mennyire, méghozzá – mivel minden egyes alkatrészt kicserélt – valószínűleg 100%-os biztonsággal.

Persze a TV készülék generáljavítása vajmi keveset ér akkor, ha a kásás kép eredetileg a rossz vételi viszonyok következménye volt. De általában nem ez a helyzet. Ugyanezen az alapon, csak nagyon kevés ember energiarendszerét (kevesebb, mint 5%) zavarják meg allergiához hasonló reakciók. Erről a témáról később még sok szó esik. 

Az Alaprecept.

A 100%-os generáljavítás elve az, ami az ÉFT-ben megoldja a diagnosztizálás problémáját.

Mi egy úgynevezett Alapreceptet memorizálunk és használunk, amely elég meridián pontot stimulál

(kopogtat) ahhoz, hogy az egész energiarendszer “generáljavítását” (vagyis kiegyensúlyozását) elvégezze.

Ily módon, bár nem diagnosztizálunk, mégis szinte biztos, hogy a kezelés végére a specifikus egyensúlyhiány (vagy “zzzzt”) az energiarendszerben kiegyensúlyozódik. Az egyetlen különbség a TV-szerelő generáljavítása, és az ÉFT procedúra között az az, hogy míg az előbbi több napot, és tetemes pénzberuházást igényelhet, az utóbbi mindössze néhány percet vesz igénybe, tehát ez a megoldás rendkívül praktikus.

A 100%-os generáljavítás elvét követve számos meridián vonal kezdő vagy végpontját fogod kopogtatni anélkül, hogy tudnád, vajon melyikük kiegyensúlyozatlan. I

ly módon kétségtelenül “túlkopogtatsz” majd, olyan pontokat is stimulálva, ahol az energiaáramlással nincs semmi baj.

Talán attól tartasz, hogy ez káros lehet?

A válasz szerencsére nemleges. Így az ÉFT megkívánta “túlkopogtatás”, ugyanúgy, mint a TV generáljavítása,

semmiképpen sem lehet káros, és ugyanakkor biztosítja a probléma megoldását.

 

Az eddigiek összefoglalása. 

 

megtanultuk, hogy

“Minden negatív érzés oka a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.”

Ezegy forradalmian új gondolat, és el kell rugaszkodni a hagyományosgondolkozásmódtól ahhoz, hogy fontosságát teljes mértékben értékelni tudd.Beszéltünk arról is, hogy az energiarendszerben lévő

egyensúlyfelbomlás pontos diagnosztizálása, bár egyes esetekben fontos lehet, általában nem praktikus, így nem szükséges ebben a könyvben sem tanítani. Szerencsére az esetek többségében a diagnosztizálás szükségtelen, hiszen a problémát a 100%-os generáljavítás elvét követve meg tudjuk

oldani.

A 100%-os generáljavítás elve egy bizonyos kopogtató procedúra memorizálását jelenti.

Ez a procedúra, amelyet Alapreceptnek hívunk, az ÉFT alapja: az érzelmi szabadságért vívott harcban a legjobb barátod, a

leghasznosabb eszközöd és a legfontosabb segítőd Most már eleget tudsz ahhoz, hogy képes legyél értékelni a hatékonyságát – így hát ezzel folytatjuk az anyagot!

U.i. Kérlek, emlékezz arra, hogy mint már előbb is említettem, az ÉFT kezelés során bekövetkezett energia-egyensúly gyakran vezet mélyreható fizikai változásokhoz/ gyógyuláshoz is.

             

 A Használt  Merídián pontok:  

Fejtetô (HD) A fej tetején, ahol egy marionett bàbùnàl a madzag lenne

Szemöldök (EB) A szemöldök belsô sarka

Szemsarok (SE) A szem külsô sarka a csonton

Szem alatt (UE) A szem alatt a csonton a pupillàval egy vonalban

Orr alatt (UN) Az orr és a felsô ajak között

Àllpont (UL) Az alsó ajak és az áll között

Kulccsont (CB) Ez a pont a kulcscsont, a szegycsont és az elsô borda talàlkozàsànàl van, az akupunktùràban ùgy emlìtik, mint K27 pont, és a vese müködésére van hatàssal. Ùgy talàlhatod meg, hogy a  nyak tôvénél, ahol egy férfinyakkendô csomòja lenne, ujjadat az u-alakù kis mélyedésbe helyezed. Ezutàn ujjaddal mintegy 2,5 cm-t menj lefelé a köldök felé, majd ugyanennyit jobbra, (vagy balra ); itt talàlod meg a kulcscsont pontot. Bàr ez a pont szigorùan véve nem a kulcscsonton van, mégis ìgy hìvjuk az egyszerûség kedvéért.

Kar alatt (UA) A kar alatt a hónalj alatt kb. 8-10 cm-re, ahol nôknél a melltartó pántja fut, férfiaknál a mellbimbóval egy vonalban

A Karate kézél (KC) bàrmelyik kéz külsô éle, a csuklò és a kisujj közôtt lévô hùsos rész 

 KÉZEN:

 8. A hüvelykujj külső éle, ahol a körömágy kezdődik

 9. A mutatóujj  külső éle, ahol a körömágy kezdődik

10. A középső ujj a hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik

11. A kisujj a hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik

12. A karate kézél 

13. Skàla pont: ha a kezedet ökölbe szorítod, és képzeletben egy kis hàromszöget rajzolsz a gyűrűsujj és a kisujj-perc közé, ennek a hàromszögnek a csúcsàn van a Skàla pont 

14. Èrzékeny pont: tedd a kezedet a szívedre, és a körzetben, ahovà az ujjaid érnek, pròbalj meg  òvatosan körbe tapogatni, amíg nem talàlsz egy érzékenyebb, esetleg fàjdalmas pontot – ez a pont az Èrzékeny pont

Az Alaprecept  

Az Alaprecept 4 lépésből áll, és minden probléma/szimptóma kezelésére használható – valamennyi meridián pontot használja; Mielőtt elkezdenéd a kezelést, becsüld meg, milyen intenzitású a kellemetlen érzés egy 0-tól 10-ig terjedő skálán, ahol 10 a lehető legerősebb érzés, 0 pedig az intenzitás teljes hiánya.

  Elsô lépés: Az Alapállítás/Ráhangolódás 

Az Alapállítás azt jelenti, hogy háromszor elismételjûk a probléma pontos megfogalmazását, mialatt az Érzékeny pontot (Sore Spot) dörgöljük, vagy a karate kézélt (karate chop point) ütögetjük.

Az Alapállítást a következôképpen kell összeállítani:


"Bár van ez a problémám ___________ (nevezd meg a problémát),  mégis mélyen és igazán (szeretem és) elfogadom magam." 


Ismételd meg az Alapállítást háromszor, mialatt vagy az Érzékeny Pontot dörzsölöd, vagy a karate kézélt ütögeted. Helyettesítsd be az alábbi példáknál a saját problémád pontos megfogalmazását.

Példák: "Bár szörnyen “aggódom.......miatt”, mégis mélyen és igazán elfogadom magam. 


"Bár rettenetesen fáj a fejem", mégis mélyen és igazán elfogadom magam.


Légy olyan pontos és specifikus amennyire csak lehetséges. Ha a karod fáj például, pontosan határozd meg a fájdalom helyét (könyök, csukló, váll...stb.).

Ha dühös vagy valami miatt, határozd meg pontosan miről/kiről beszélsz. Az Alapállítást hangosan és nyomatékosan ismételd el. 

A 2. Lépés: A Szekvencia 

Kezdve a “Szemöldök” pontnál, két ujjal puhán ütögesd kb.  5-ször 7-szer a merídián pontokat a test bármelyik oldalán le egészen a “Karate Kézél” pontig. Mialatt a merídián pontot ütögeted, mindegyik pontnál ismételd meg az emlékeztető mondatot, vagyis  a problémát rôviden  összefoglaló kulcskifejezést (pld. “nagyon aggódom” “fáj a fejem” vagy “ez a fejfájas” ..stb.,) . Eközben éld bele magad a problémába, koncentrálj az érzésre, jelenitsd meg képileg a problémát. Csak annyi erôvel ütogesd a merídián pontokat, hogy érezd a stimulációt, de azért ne okozz magadnak fájdalmat

3. Lépés: A 9-es Skála 


A 9-es skála kezelés arra szolgál, hogy az agy különböző területeit stimulálja. Míg folyamatosan ütögetjük a 9–es Skála pontot a következő műveleteket hajtsuk végre:

 1. Csukd be a szemed

 2. Nyisd ki a szemed

 3. Nézz jobbra le amennyire csak lehetséges (fej nem mozdul)

 4. Nézz balra le amennyire csak lehetséges (fej nem mozdul)

 5. Forgasd a szemed körbe

 6. Forgasd a szemed körbe az ellenkező irányba

 7. 5 másodpercig (kb.) dúdolj egy dalt

 8. Számolj 5-ig

 9. Dúdolj megint 5 másodpercig

4- Lépés: Ismételd meg a Szekvenciát  (a  teljes       Merídián Kezelést - 2. lépés) 


Ismételd meg a teljes Szekvenciát, az emlékeztető mondatot használva, éppúgy mint a 2. lépésnél.
Gyakran előfordul, hogy egy kezelés jelentősen lecsökkenti, vagy teljesen feloldja a kellemetlen érzést, amelyen dolgozol. Miután végrehajtottad a teljes Alapkezelést, becsűld meg megint az intenzitásfokot. A cél az, hogy lemenj 0-ra, tehát minden érzelmi intenzitást megszüntessünk. Ha szükséges, ismételd meg az Alapkezelést újra és újra egészen addig, míg minden érzelmi töltés nélkül tudsz visszagondolni a kellemetlen eseményre, vagy amíg minden fizikai kényelmetlenség/fájdalom megszűnik.

FIGYELEM

a pótlólagos kezelés/kezelések során, ha ugyanazon a problémán dolgozol, változtasd meg az alapállitást és az emlékeztető mondatot a következő képpen: 

“Bár még mindíg küzdök ezzel a problémával (még mindíg fáj egy kicsit a fejem, még mindíg dühös vagyok egy kicsit..;stb.) 

és emlékeztetőként: “ez a maradék probléma/ fejfájás / dûh..stb.”

Egyéb EFT vàltozatok: A Vàlasztàsok mòdszer: 

Amennyiben az intenzitàsfok màr lement 3-ra, vagy  annál is kevesebb, érdemes valamilyen pozitìv vàlsztàst “bekopogtatni” az energiarendszerbe. Az Alapàllìtàs ebben az esetben a következőképpen vàltozna: 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 261
Heti: 1 969
Havi: 8 823
Össz.: 1 883 315

Látogatottság növelés
Oldal: EFT a GYAKORLATBAN
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »