GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!


VILÁGKLASZIS VERSENYLOVAINK II.


"A ló előnye tenger, a bölcsnek ló való, Mert lóvá tesz az ember és emberré tesz a ló."


 
"A ló hátán van a földi menyország."

 

IMPERIÁL

 

Apa
Imi

Intermezzo

Minci

Anya
Hurry

Canot

Huanguelen

 

(Kisbér1960február 14. - Kerteskő1989.)

20. század egyik legjobb tenyésztésű magyar versenylov

 ÉLT: 29.ÉVET

imperial1.jpg

1960február 14-én született a kisbéri ménesben.

Tenyésztője Rádoki József, a ménes újjászervezője.

Az angol telivér mén apja a kiváló versenyló Imi, anyja az olasz importból vásárolt kanca, Hurry.

Az aranyszőrű pej csődört már fiatalon félreismerték.

A szakértők rossz véleményeket írtak róla, mivel nem volt "tipikus" telivér. A nagy termetű csókaszemű mén első ránézésre nem ígért sokat: homlokától a szájáig széles hókával díszített sárga szőre, élénksége és kesely lábai nem jellemzők a jó telivérekre.

 A hippológusok szerint az ilyen jegyekkel rendelkező lovak "puhák", sérülékenyek, nem szeretnek küzdeni, versenyző képességük sem jó.

Imperiál egy fiatal trénerhez, Aperianov Zakariáshoz került, az ő keze alatt futotta be fantasztikus pályafutását. Már az első versenyeken rácáfolt a kinézetét illető babonára. 3 versenyévadban - 1962-1964 között - nem akadt ellenfele a versenypályán,Magyarországon veretlen maradt.

26-szor startolt, 21-szer nyert.

Megnyerte az Osztrák Derbyt, a Magyar Derbyt, a Szocialista Országok Nagydíját, kétszer az Ausztriai Díjat. Legnagyobb sikere egy 2. helyezés a Baden-Badeni Nagydíjon. Már a 2 évesen megnyert Ausztriai Díjbeli 6 hosszas győzelmére felfigyeltek a szakértők. Abban az évben futott Prágában, sőt Magyarországon is győzött.

3 évesen 2 derbyt nyert magyar pályarekorddal, majd Baden-Badenben 12 lovas nemzetközi mezőnyben az egész német élgárdát, francia és olasz lovakat leelőzve 1 hosszal kapott ki egy későn érő, 5 éves angol telivértől, Espressotól.

Ez olyan nagy siker volt, hogy 1963 őszén Espressoval együtt meghívást kapott a világ 11 legjobb lovának megmérettetésére Washington D.C.-be. Imperiál egy fárasztó idénnyel a lábaiban megérkezett az ellentétes irányú, balkanyaros versenypályára.

Ez a futam már erősnek bizonyult a számára, Espresso negyedik lett, Imperiál a szovjet fedezőmén Ivory Tower mögött hetedik helyezést ért el. Így is megelőzött három lovat a világ 10 legjobb versenylovának tartott telivérjei közül.

4 évesen

már európai hírességként ünnepelték országszerte. 

1964-ben újabb németországi nagydíjgyőzelmek után Skandináviából is győztes trófeával, a malmői Jubileumslöpming serlegével tért haza. Abban az évben hatszor nyert, egyszer kikapott a kiváló német Mercuris-tól.

Ezután ismét Baden-Badenben futott, ahol Espresso győzött, Imperiál nem ért el helyezést. Ezzel pályafutása befejeződött, elkezdődött viszont nagyszerű tenyészkarrierje. Bár képességeit a szakemberek szerint nem használták ki megfelelően, mégis sokszor fedezőmén sampion, 8 derbygyőztes apja.

5 évesen

már nem versenyzett, lábai kifáradtak és meggyengültek. Csaknem negyedszázadot töltött a Dióspusztai, majd a bakonyi Kerteskői Ménesben tenyészménként. 


531 utódja közül 348 indult versenyen,

összesen 900 díjat nyertek Magyarországon és világszerte.


Ivadékai 12 Magyar Derbyt nyertek, Prince Ippi nevű fia egy Prinzess Addi nevű német kancától Európa-díjat nyert Kölnben és Gran Premio d'Italiát Milánóban.

Másik csikója, Immer pedig 4 alkalommal lett a legeredményesebb apamén Ausztriában. 1968-ban Imperiál csikója, Isztorpirin Magyar Derbygyőztes volt. A 2. és 3. helyen is Imperiál csikó, Rusztan és Inda ért célba. Imperiál toronymagasan nyerte az az évi apamén-statisztikát.

Talán még több eredmény is születhetett volna, ha a csődör nem olyan válogatós: a szürke kancákat kedvelte leginkább, ám azokból kevés van a telivérek között. Így sokszor megesett, hogy fedeztetéskor egyfajta afrodiziákumként szürkével kecsegtették, majd a döntő pillanatban más, kijelölt kancát toltak elé.

A legendás Imperiál 1989-ben Kerteskőn hal meg.

 

Legsikeresebb ivadékai 

Prince Ippi (Europa Preis, Gran Premio d'Italia) Rustan (Magyar St. Leger, Bajor Derby) Isztopirin (Magyar Derby, Nemzeti Díj) Anda (Magyar Derby) Íjász (Magyar Derby, Magyar St. Leger) Tirán Dimitrij Betét (Magyar Derby)

§  Bilbao (Nemzeti Díj, Magyar Derby, Magyar St. Leger - Hármas Korona) Sárga Rózsa gyar Kancadíj, Kincsem Díj) Magiszter (Nemzeti Díj, Alagi Díj) Tunguz (Magyar Kancadíj) Immer (Magyar Derby, Kincsem Derby)

§  Mákvirág (Magyar Kancadíj, Kincsem Díj, Millenniumi Díj) Meernymphe (NDK Derby) Babi (Magyar Kancadíj)

§  Quintal (Csehszlovák 1000 Guineas)


   Minden idők legjobb hazai ugrólova

  ARANYSZÍNŰ PEJ LÓ

  Aranyos

beceneve: SORI

aranyos_ugro_lo.jpg

Ez akár egy jelző is lehetne, de nekünk lovasoknak egy Ló neve ugrik be egyből. Versenysorozatot is neveztek el róla, de ki is volt Ő? Lovasedzőm Tóth István - Pista bácsi - sokat mesélt róla és lovasairól. Visszaemlékezve a szép estékre szeretném közreadni a következő történetet kedves könyvem soraival, Pista bácsira emlékezve.

Először az örkényi lovasiskola tiszti továbbképző tanfolyamára helyezték, majd Tatán a londoni olimpiára készülő öttusázók edzőpartnere lett. Később, a Kossuth Akadémián indult először versenyen, Tokaji Mihállyal a nyergében. Izmosodott, felcseperedett, sárga szőre fényesedni kezdett, el is nevezték Aranyosnak. A Bástya, majd a Dózsa SE színeiben eleinte hajlamainak megfelelően távol- és magasugró versenyeken csillogtatta rendkívüli képességeit. Első komolyabb lovasával, Szatola Alberttel 207,- illetve 224 centiméteres ugrást is produkált, mert mindene az ugrás volt.

Sori, mert csak így becézték Aranyost, számtalan magyar bajnoksághoz segítette Szatola Albertet, akit az ismeretlenségből nemzetközi hírnévhez juttatott. Szatola, fékezhetetlen, bravúrokra hajlamos ösztönei rokonlélekre találtak Aranyosban, és amíg a vakmerőség és nyers ütemérzék elégséges, addig a páros nagyszerű teljesítményekre volt képes.
Aranyos versenyei  után nyugdíjba ment. Amivel mostoha sorsa adós maradt, amit elmulasztott, azt a sportbarátok megadták számára: a kerteskői ménesben legelhetett, szaladgálhatott az életre, versenyre készülő csikókkal. Élete színes, változatos volt, nem rajta múlott, hogy az ugrósportban nem érhetett el Kisbér és Kincsem nemzetközi diadalát megközelítő sikereket.
Aranyos lelke elvágtatott az éjszakába, ahol a fényes csillagok között örök megnyugvásra lelt, szíve a bábolnai Pipaszár erdő tisztásán alapított Híres Lovak Temetőjében pihe n.

.

Sori

A nagy egyéniségek alakját gyakran teszik meg legendás történetek főszereplő- jévé.

A szájhagyomány megtörtént epizódokat kerekít „story"-vá, a sejtelmes nimbusz csillagporával díszítve a Nagy ő-t. A háborút követő években a rendőrség igyekezett feltölteni megtizedelt ló- állományát, különböző vásárokon a felvezetett lovakból kiszemelt egyedeket vásárolva meg.

1947 nyarán a kiskunmajsai vásár zenés, lármás, lacikonyhás forgatagában több lovat kínált eladásra egy szódavízárus. Különösen az egyiktől igyekezett megszabadulni. Ez a kis sárga még kocsiba fogva is mindenáron ugrani akart és akkoriban a biztosítás intézményét ilyen természetű üzleti károkra még Nem terjesztették ki. A vékony, alig 165 centiméter magas lovacska láttán nem csapott túlságosan magasra a hatóság vásárlókedve, de a szódás addig ajánlgatta „portékáját", amíg egy másik lóval együtt elkelt.

Megfelelő nyerget nehezen találtak rá, de azért beosztást nyert a kiskunhalasi rendőr lovas iskola parancsnokságán.

Heves vérmérsékletű, nehezen fegyelmezhető ló volt, arányait meghazudtolóan vakmerő, akadályt nem ismerő vadóc.

Akit csak lehetett, megharapott, feldöntött. Nehezen is akadt rá lovas, a hosszú életre vágyók kissé tartottak tőle,

Úgy hozta a sors, hogy a battonyai őrs helyett az örkényi lovas iskola tiszti továbbképző tanfolyamára „helyezték" át. Egyes verziók szerint a londoni olimpiára készülő öttusázók „edzőpartnere" is volt Tatán. Itt Szondyval, aki nyilván nem vágyott Sándor Móric örökébe lépni, átugratott egy gyerekkocsit. Különösebb baj nem történt, szemtanúk állítása szerint a kocsiban alvó gyermek fel sem ébredt.

Ugyanezen év augusztusában a Kossuth Akadémián indult először versenyen Tokaji Mihállyal nyergében. Izmosodott, felcseperedett, sárga szőre fényesedni kezdett, el is nevezték Aranyosnak.

 

   Minden idők legjobb magyar ugrólova lett.

 

Amennyiben lovasa bátrabb, ma Ő tartaná a világcsúcsot!

aranyos_es_kurcsu_imre.jpg

A lovas tanosztály feloszlott, megkezdődött Aranyos pesti karrierje. A Bástya majd a Dózsa SE istállóiban ropogtatta a zabot és eleinte hajlamainak megfelelően távol- és magasugró versenyeken csillogtatta rendkívüli képességeit.

         A hivatalos magasugró csúcsot 207 centiméterrel ma is Aranyos tartja Szatola Albert- tel.

Trénere, Tóth István rendőr őrnagy - maga is kitűnő díjlovas, magyar bajnok -, el mondotta, hogy Aranyos 224 centiméteres ugrást is produkált, sőt csak lovasa lélekjelenléte akadályozta meg, hogy egy 2 és félméteres kőfalat - melynek tetejét az elmaradhatatlan keskeny drótsövény csipkézte - át ne ugorjon.

Szatola idejében „kiszállt", látta, milyen merényletre készül a sárga és Aranyos meg- állt.

Számára lovas nélkül az egésznek semmi értelme nem volt. Válogatott lovasunk, Szabados Gyula is megpróbálkozott egyszer Sorival - így becézték -, de mint a nagy kísérletezők néhanapján, örült, hogy ép bőrrel megúszta a kalandot. Elszakadt a szár és Aranyos önállósítva magát, fatönköket kezdett átugrálni. Egy nemzetközi versenyen Bukarestben a parcourst övcző kerítésen át kiugrott a pályáról, majd visszatért, de a rideg szabálytudósok az ilyesmit megbocsáthatatlan bűnnek tekintik, és lovasával együtt kizárták……

  

 OVERDOSE

                             Overdose (GB)  sz.: 2005, pej mén    

 beceneve

Dózi.

300px-overdose.jpg


Kalandos úton érkezik apai felmenője Angliába:

Nagyapa  arab tulajdonban volt ,egy angol kereskedő.,szeretett volna megvásárolni . Tulajdonosa viszont semmi pénzért nem akart megválni tőle.

A kereskedő ezért az éj leple alatt ellopatta a lovat.Nevét a tulajdonos egyik kislányának köszönheti, a név jelentése 


„túladagolás”.


Tenyésztője: Whatton Manor Stud

ApjaStarborough ('94) (Soviet Star - Flamenco Wave)
Pályafutása alatt a Godolphin istálló színeiben versenyzett. 2-4 évesen futott, 12 versenyben 4 győzelmet szerzett és kétszer volt helyezve. Legnagyobb formáit háromévesen futotta. Negyedik volt az angol 2000 Guineasban, majd Chantillyban megnyerte a Prix Jean Prat (Gr. I) futamát. Legmagasabb RPR száma 124, amit a St. James Palace Stakes (Gr. I) megyerésekor kapott. Győzelmeit 1600-1800 méteren aratta.

   

 Az utóbbi évek legsikeresebb lova, pályafutását a szakértők Kincsem a „csodakanca” életéhez hasonlítják.

Overdose sikertörténete Angliában kezdődött.

2006 novemberében a híres newmarketi árverésen talált rá gazdája, aki a lóra egyedül licitált az árverésen.

A külsőre szinte jelentéktelennek tűnő lovat, mindössze nyolcszázezer forintért, kb. 3000 euróért vásárolta meg.

Jelenlegi becsült értéke 4 millió euró. Azóta világklasszissá érett és sikert sikerre halmoz, magyar színekben versenyez. Jelenleg a világranglista harmadik helyén áll, Európában a legjobb eredményt elérő ló.

 a ló trénere szerint "Overdose nem szép ló, amolyan

"rút kiskacsa"

furcsa mozgása van, csámpás, a kanyar a gyengéje.

Érzi és élvezi a sebességet, a lószállítóban a menetiránnyal szemben, 120-130-as tempóban szeret utazni, ha ennél lassabban mennek, nyugtalan."

Régebben a répa volt a kedvence, ma már az almát szereti jobban. Zsokéja minden versenyét piros-fehér-zöld dresszben futja.

                              Overdose eredményei


Valamennyi kép és írásos anyag a forrás pontos feltüntetésével

 ("Forrás: PannoniaOverdose.hu")

overdorz_3.jpg

2007. június 2. - Kincsem Park, Budapest
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
NYERETLEN KÉTÉVESEK VERSENYE (IV. kategória) 
1000 m (200.000, 70.000, 50.000, 30.000 HUF)

I. Overdose - 58,0 kg - M. Srnec

2007. július 22. - Pozsony

http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
CENA MUSCATITA - OTP Banky (I. kategória)
1200 m (110.000 SKK összdíjazás)

I. Overdose - 58 kg - Martin Srnec

2007. szeptember 9. - Bécs
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
GRAF NIKOLAUS ESTERHAZY MEMORIAL - EBF RENNEN (Listed)
1200 méter (7500, 3850, 2350, 1300 EUR)

I. Overdose - 61 kg - Piotr Krowicki

2007. szeptember 30. - Kincsem Park, Budapest
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
SZENT LÁSZLÓ DÍJ (Grade II)
1400 m (1.300.000, 450.000, 330.000, 220.000, 100.000 HUF)

I. Overdose - 57,0 M. Srnec

2007. október 21. - Ebreichsdorf
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
CENTRAL EUROPEAN CHALLANGE FUTURITY (Grade I)
1300 méter (9000, 4600, 3000, 1800, 1000, 600 EUR)

I. Overdose - 57 kg - Zdenko Sminda

2008. április 6. - Ebreichsdorf
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
WINWIN - PREIS VOM MARCHFELD (I. kategória) homok pályán
1100 m - 3 éves és idősebb lovaknak (3150, 1750, 1050, 700, 350 EUR)

I. Overdose - 55kg P. Krowicki

2008. május 18. - Baden-Baden
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
LANSON CUP (Ex Scherping-Rennen) (Listed)
1200 méter, 3 éves lovaknak (15.000, 6000, 2500, 1500 EUR)

I. Overdose - 58 kg - P. Krowicki

2008. július 1. - Pozsony
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
CENA MINISTERSTVA PODOHOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY (Grade III)
1200 m, 3 éves és idősebb lovaknak (425.000, 195.500, 127.500, 59.500, 42.500 SKK)

I. Overdose - 57 kg - P. Krowicki

2008. július 1. - Pozsony
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
CENA MINISTERSTVA PODOHOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY (Grade III)
1200 m, 3 éves és idősebb lovaknak (425.000, 195.500, 127.500, 59.500, 42.500 SKK)

I. Overdose - 57 kg - P. Krowicki

2008. augusztus 31. - Baden-Baden
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
138. GOLDENE PEITSCHE (Group II)
1200 m, 3éves és idősebb lovaknak (42.000, 17.000, 7000, 4000 EUR)

I. Overdose - 56 kg - A. Suborics

2008. október 5. - Hippodrome Longchamp, Párizs
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
PRIX DE L’ABBAYE (Group I)
1000m, 2 éves és idősebb lovaknak (250.000 EUR összdíjazás)

Első futás:
I. Overdose - A. Suborics

2008. november 16. - Róma
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
PREMIO CARLO E FRANCESO ALOISI (EX UMBRIA) (Group III)
1200 m, 2 éves és idősebb lovaknak (30.982, 13.632, 7435, 3717 EUR)

I. Overdose - 64,5 kg - A. Suborics

2009. április 19. - Kincsem Park, Budapest
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
OTP-HUNGÁRIA NAGYDÍJ (Grade I)
1000 m, 4 éves és idősebb lovaknak (3.800.000, 1.320.000, 980.000, 620.000, 280.000 HUF)

I. Overdose - 62,0 kg - C. Soumillon

2010. július 18. - Pozsony
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
CENA MYSA (Listed)
1000 m, 3 éves és idősebb lovaknak (5000, 2300, 1500, 700, 500 EUR)

I. Overdose - 59,0 kg - Gary Hind

2010. augusztus 15. – Kincsem Park, Budapest
http://www.pannoniaoverdose.hu/userdocs/image/hr550.gif
BESTENS - PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ DÍJ (Listed)
1000 m – 4.000.000 Ft összdíj (2.160.000, 760.000, 560.000, 360.000, 160.000 Ft)

I. Overdose - 59 kg - Gary Hind

 

 Oda a veretlenség.

Overdose életében először látott lovat maga előtt. Rögtön hatot is. Nagyon remélem, nem lesz azonban gyászhangulat úrrá a veretlenség elvesztése után idehaza.


Mindannyian tudtuk, ez már nem az „az Overdose”, mégis bíztunk.

Mégis reménykedtünk.

Fotó: OverdoseOnline.hu


A teljesítménye az  utolsó 2-300 méteren  kritikusnak bizonyult, és Overdose ott, közel sem volt olyan lehengerlő, mint szokott.

Durván öt és fél hosszal ért célba később, mint a nyerő Amico Fritz (F. Veron), de Soumillon.

Díjugrató versenyen voltunk ,egy kistévén néztük a futamot, nagyon szúrkoltunk neki,a szívünk mélyén hinni akartunk a lehetetlenben,annak ellenére, hogy a lovasok,csontkovácsok,patkoló kovácsok  között mindenki tudta ,hogy még korai, nincs esélye!

Már az is Csoda hogy él!

 Érzelmileg megértem ,de mint valaha pénzügyi vonalon profin tevékenykedő szakember azt kell mondanom a ló befektetői oldala nem tudom mit  -miért tett.?

Ami volt :

   Érzelem egy nagy adaggal,hogy magyar színekben versenyezhessen továbbra is !


Bármi is történt  képes volt összehozni ezt a több részre szakadt országot és ha csak ez volt a dolga már akkor is dicséretet érdemel.

Tudomásul kell vennünk,hogy a befektetők  nem  a szamaritánusok egyesületete , hanem kő kemény üzletemberek akiknek  el kell számolni a befektetett pénzzel.

de

Természtegyógyászként megszokhattátok már nálam nincs olyan ,hogy lehetetlen.példa rá a lányom lova: Tabak: Meggyógyult:

  Mivel :

Törődéssel ,alternatív,és a modern orvostudomány eszközeinek  segítségével és hatalmas


 HITTEL SZERETETTEL!


Most is azt álítom Dózi  is meggyógyítható ,


HA Ő is ÚGY AKARJA !


Az pedig idő, pénzel semmit nem fognak tudni megoldani , Ő is kellene hozzá de nagyon !

Nekünk egy évünkbe került mire eljutottunk oda ,hogy úgy döntött méltók vagyunk a bizalmára és meg akar gyógyulni!


Ma már olyan jól van, hogy sokszor  20 cm lebeg a föld felett, úgy kell vissza hozni ,hogy hé haver a földön is kellene néha jármi !


Azt sem tartom jónak, hogy mindég más lovagolja!

A verseny előtt feltettek egy kérdést a tulajdonosnak:

-Alakult e már ki valamilyen belsőséges  kapcsolat a ló és a lovas között?

A válasz számomra fájdalmas volt. 

Nem , nem ez a lényeg ,Ő mindég a legjobb lovast kapja!

Persze értem . pénz , s a legjobbat akarja a vezetés a legjobbnak.

de

Van olyan is,hogy szívvel megy a ló!  Azt szoktuk mondani nagy szíve van!

Aki átélt már ilyet az tudja miről beszélek,akkor nincs akadály,magasság, vagy idő,csak Ők vannak ketten, akik egy idő után már egyek.

 

Kérek mindenkit aki szereti Őt , ne adja fel és ne írja le .


Fog Ő még nagy versenyeket nyerni , de nem most ,és nem ott ahol van.

Lényeg:  ha becsukjuk a szemünket  lássuk Őt újra egészségesnek

 boldognak,nyerőnek!

Kívánjunk neki, nagyon sok-sok

HITET -ÖNZETLEN SZERETETET

és egy olyan lovast, akiért képessé válik bármikor

"meghalni ha kell a pályán"

Magyar ország asztrológiailag a nyilas jegyhez tartozik,ami a tűz ami képes pusztítani ,de újat teremteni.

A HIT jegye !

Higyük el hogy létezik olyan még a földön ,hogy a  pénz, ami mozgatja a világot hátérbe képes vonulni.

A profit hajszolását  fére teszik arra az időre amíg el jön az Ő ideje,és a tőke nem hátrál ki a hátamögül,hanem segít abban hogy újra a régi DÓZI lehessen!


A z okot kell megszüntetni ,akkor megoldódik az okozat is. 

overdorz_5.jpg


A lóban lelkileg még mindég benne van az a trauma ami kiváltotta nála annak idején a  savós patairha gyulladást.

   A ló magányos,szenved, lelkileg összetört, nincs életkedve.

Tapasztalatból tudom, a csődörök egy külön álat faj!!

 Érdekes mert sokkal sokkal több szeretetet törődést igényelnek mint a kancák.

Olyanok mint a férfiak ,kényesztetésre szorulnak,sok sok szeretetre bizalomra ,és akkor az illetőnek képesek a csillagokat lehozni egyesével az égről  ha kell.

Tudom, én laikus vagyok,aki  csak sokat van a lovak közelében és csak  hallja ,érzi őket, de egyszer nem űlt a hátukon.

Erre szokta mondani a lányom ,ha valamiért szólok

" űj fel és csináld jobban"

Nem dolgom:

de

 én női zsokét ültetnék rá, és olyat akit Ő választ!

Tuti nyerő páros lenne,viszont a hölgy egy ideig egy kanyit nem keresne.

Van ilyen?  Megéri!

 Jó lenne végre ,ha a lovas sportban valamit végre megértenének:

2010.írunk,változik a világ, változnak az erőviszonyok,és ez jövőre még erősebben fog megmutatkozni .

A lovak ,az álatok legyen az bármelyik

nem gépek, nyerőautómaták,hanem érző lélekkel megáldott teremtmények.

Miért hiszik azt az emberek ,hogy ők álnak az evolúció csúcsán?,van még mit tanulnunk.

Alázatból, önzetlen szeretetből

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 261
Heti: 1 991
Havi: 8 845
Össz.: 1 883 337

Látogatottság növelés
Oldal: VILÁGKLASZIS VERSENYLOVAINK II.
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »