GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!

ocsa22.jpg


  KÉPES VAGY VÉGSŐKIG KITARTANI ?


FELTÉTEL NÉLKÜL HINNI ,ÖNZETLENÜL

SZERETNI ?


Mit érezhet egy 14 éves gyerek,amikor rájön arra, hogy

egyedül van?

Már mindenki feladta,nincs értelme küzdenie.

Meddig képes szembeszállni mindennel és mindenkivel?

  Kitartani a végsőkig ,hinni - bízni  a lovában...

mert

 Ott legbelül valaki, vagy valami azt súgja :


SOHA NE ADD FEL !


EGY VERSENYLÓ NAPLÓJÁBÓL X.


Ezen napló részletek azzal a szigorú feltétellel oszthatók meg más forrásokkal, hogy semmilyen része nem változtatható meg, nem törölhető ki vagy nem használható fel pénzkeresés céljára, illetve a mű forrása feltüntetésre kerül. www.szelidgyogymodok.hupont.hu


   Kedves naplóm!

Hosszú hónapok teltek el azóta mióta utoljára a kezembe vettelek. Nem volt kedvem írni, pedig lett volna miről.

. Szégyellje magát az időjárás!

Ilyen esős hideg nyárra  nem igen emlékszem pedig már 10 éves is elmúltam . Az elmúlt hónapok alatt sok versenyen vettünk részt sok versenyt rendeztünk a lovardánkban. Nem igen lehetek büszke az elmúlt 3 hónapban nyújtott alakításomra.

 Utólag már könnyű okosnak lenni ,mindennek meg van a maga oka, helye és  ideje .A nagy sakk játszma lépéseit amit a sors játszat velünk előre kevesen láthatják.,s ha látják is a hitünket sokszor teszik próbára . Képesek vagyunk elhinni-e, hogy bármi és bárki megváltoztatható ,vagy behódolunk a többség akaratának és feladjuk,és elbukunk?

de mi az hogy HIT?

A hit hiánya bizonytalanságot eredményez, aláássa az illető azon
képességeit, amelyek elősegítenék az élet viszontagságaiban való
helytállást.
.A felmerülő akadályokat nem kihívásnak, hanem sorscsapásnak éli meg.
. Nem érzi saját szilárd alapjait.
 A legkisebb kudarc vagy akadály esetén hamar lemond a küzdelemről.
 A világot negatív oldalról szemléli, mindenben a rosszat látja, a
célok korai feladása miatt borúlátóvá válik.
de


"Minden lehetséges annak, aki hisz!"


Az ember megérti a kudarcok és a veszteségek jelentőségét,
személyiséget fejlesztő aspektusait, elfogadja a sors akaratát, de
minden tőle telhetőt megtesz helyzetének megváltoztatásáért. Könnyen
alkalmazkodik a külső körülményekhez, az akadályok nem szegik kedvét,
elhatározásait nehezen adja fel, optimistán, bizakodva tekint a
jövőbe. Bízik akarata hegyeket megmozgató erejében, tudja, hogy minden
probléma viszonylagos, hogy mindenre van megoldás.

 A hit nem légvár, amelyet az ember épít magának, hanem sokkal inkább
az Isten által létesített híd az ember felé.

Egyedül a hit ad az ember jellemének igazi méltóságot, és emeli őt a
mindenkori körülmények fölé.

A hit magasabb rendű a gondolkodásnál, de nem teszi azt fölöslegessé.

A hit az a kapocs amely által az ember új látást nyer, és látja a láthatatlant.

A hit az csatorna,magasabb dimenziók,és élőlények között működik,hol jól hol jobban,


 A hit, amelyik romba dől, nem  HIT

HITE ANNAK VAN ,AKI

Képes  akkor is bízni ,hinni ,kitartani valaki vagy valamilyen eszme mellett ,ha sorozatosan csak fájdalom, sírás a jutalma a  szeretetéért.

Amikor úgy érezi minden összedől körülötte, hiába dolgozott tett meg mindent ,minden hiába való volt,

 Amikor  oda kellene tennie magát a másiknak  cserben hagyja,egyszer –kétszer….. százszor!

de biztos?

vagy csak így kell lennie,és nem látjuk a fától az erdőt mert eltakarja egy köd fátyol?

Sokszor szívszorító fájdalmas feladatok elé állít a sors ,hogy ki áljuk –e a Szeretet a Hit próbáját vagy nem?

 Méltók vagyunk –e arra ,hogy  egy magasabb osztályba lépjünk.

Ma már én is értem ,mit jelent az a mondat,amit anyukája szokott mondani  ..

„ Tabak egy nagy tanár,ott áll és rád vár ,de csak akkor fog engedni  tovább lépni, ha már méltó leszel rá,felnősz a feladatodhoz.

Neked kell változnod és akkor Ő is változik. Sokkal -sokkal több türelem,szereztet vezérelte nyugodt energia kell az Ő lovaglásához.

Ne érdekeljen ki mit mond ki mit hisz ,Te csak feltétel nélkül bíz önmagadban ,abban amit a szíved súg és benne „

Kemény mondatok :

ott a Tatterzárban megtapasztalhattuk, amikor anyánál is elszakadt a cérna és az Ő nagy hite is egy pillanat alatt füsté vált.

Olyan düh, és haragot láttam a szemében ,hogy azt elmondani nem tudom, fojtogatta a sírás és csak nézett rám.

A szemeiben csak a Miérteket ? láttam.

Egy nap alatt alkotott  magának a benne lévő düh és harag  által  olyan betegségeket,hogy három hétig kezelhette ,s dolgozhatott a helyrehozatalán.

Jó tanulság volt ez számára is.  Olyan időket élünk ,olyan energiák veszik körül  az embereket,élőlényeket,hogy pillanatok alatt a mentálisan,érzelmi színten elszenvedett fájdalmas élmények hatására akár pár óra leforgása alatt   fizikális betegségek jelenhetnek meg a testben.

A nyár folyamán mint már említettem több helyen voltunk  versenyen . Voltunk elsők, negyedikek. Amire nagyon nem vagyok büszke a Pest megyei döntőn nyújtott teljesítményem .

Három napos versenyre utaztunk Budapestre a Tatterzárba. Péntek –szombat gyönyörű verőfényes nap volt vasárnap már úgy esett mintha muszáj lett volna .

A gond ott kezdődött számomra, hogy az indulás előtt három nappal edzésen már nagy fájdalmaim voltak. ráztam a fejem mint ha le akarnám tépni ,csavargattam a nyakam előre-hátra .

Léteznek olyan pontok a testfelületen , amivel lazítani lehet az izmokat, és nyomás hatására könnyen diagnosztizálható a fájdalom helye. Hál istennek Timiék is ismerik ezeket így könnyen rájöttek ,hogy a hátcsigolyáim nem éppen rendeltetésszerűen helyezkednek el,nem ott van 3 csigolyám ahol lennie kellene,és ez okozza a nyak nagyfokú  merevségét ,mást nem tudtam tenni  ütögetem a lábamon lévő fájdalomcsillapító akupunktúrás pontokat.

A kérdés csak az volt mit csináljanak, hogy tegyék helyre?

 A környék összes csontkovácsát felhívták, de senki nem tudott kijönni, az idő pedig sürgetett,a versenyig 2 nap volt . Végre este 7 kor sikerült egy idős bácsit elérni aki éppen Svédországban volt .Nem volt egyszerű a helyzet ,a recsegő telefonon keresztül  svédül, latinul , és nagyfokú magyar akcentussal magyarázta, hogy mit kell csinálni, hová és mekkorát kellene neki ütnie.

Anyukája nem egy felhőkarcoló alkattal rendelkezik, csak állt a hátam mögött ,alig ért fel közben keresgélte az elcsúszott csigolyáimat továbbá azt a pontot amire gumikalapáccsal egy jó nagyot rá kellett volna ütnie,,amit persze nem találtunk sehol később kiderült az orrunk előtt volt, sőt otthon nálunk is van egy jó termetes.

 A fartőtől számított 10 cm re kellett ütni,Timi apukája ráterített egy plédet a faromra és kézzel ütött, hu........ugrottam is  akkorát. Másnap lazító krémekkel kenték a hátam nyakam a stimulálható pontokat. Sétáltatni kellett.  Olyan laza lettem ,hogy a tesztnél úgy hullámzott a hátam mint egy háborgó tenger,

Boldog voltam, nem fájt semmim úgy éreztem készen állunk ,minden rendben van innen már egyenes út vezet a versenyre.

Semmi baj nem történhet ,hát…........tévedtünk

A tattiban a döntőket a füves pályán rendezték. A két hátsó lábamon nem volt patkó, csúszkálva korcsolyáztam a reggeli latyakos vizes,harmatos füvön, volt egy pont ,ahol már túlfeszített a félelem, döntenem kellett.

 Kanyarban először kicsúszott az első ,majd a hátsó lábam nem tehettem mást egy tappot tat sem voltam hajlandó tovább menni,eszem ágában nem volt a kettes ugrásnak nekiindulni!

Sajnáltam a Timit olyan érzés volt mint ha cserben hagytam volna ,pedig nem, csak féltettem Őt és magamat,de ezt ott nem tudtam elmondani. 

Nagyon fájt ahogy hallottam az emberek megvető sajnálkozó moraját,láttam a kezük legyintését ,

„Na Tabak már megint nem hazudtoltad meg önmagad !

Szegény kislány !  Miért nem adja le ezt a büdös,köcsög  dögöt,jobb lenne neki nélküle Hiú reményeket táplál, nagy versenyzők nem bírtak vele,egy kislány mit akar ? ,már csikónak is egy dög volt .Vissza kell adni a gazdájának, Ő pedig ott rohadjon meg ahol van!Ez nem ló ,ez maga gonosz !

Fájtak a hallottak, szinte majd bele hasadt  a  szívem ,igaz volt benne igazság is,soha-senki nem tudott megtörni,és nem is fog soha!

Én azt viszem el a csúcsig,akit méltónak találok rá, akit én akarok!

Apukája a verseny után  elvitt a kovácshoz így kaptam a két hátsó lábamra is patkókat,de a páni félelem az nem múlt el .Második nap már a pályára sem akartam felmenni,forogtam ,pörögtem  gyertyában ágaskodtam.

Nem voltam hajlandó elindulni sem ,Timi feladta a versenyt. Kinéztem a pálya szélére, ott állt az edző ingatta a fejét, az emberek  lemondóan legyintgettek anyukáját pedig fojtogatta a sírás és a szemében ott volt a nagybetűs

MIÉRT? MIÉRT BÁNTOD?MIÉRT PONT ŐT?

 Ő aki  mindenkivel szembe szállt ,és száll a mai napig ha csak csúnyát mondtak rám, ő aki mindent megtett értem forrt a dütől ,az indulattól és éreztem a harcot ami benne dúlt legszívesebben olyat csapott volna rám a pálcával,hogy míg élek megemlegetem,de nem tette.

Én próbáltam kedveskedni,nyújtogattam a nyakam felé de ez még olaj volt a már úgy is lángoló tűzre. Közölte itt a vége ,nincs jogom tönkre tenni a lányát ,ezeket a mondatokat mintha hallottam volna már tőle .

Meg is ijedtem ,mi lesz most ? elvesztem ?  Este hazafelé  olyan rosszul lett,hogy vasárnap már fel sem tudott kelni.

de

Timi még ennek ellenére is ki állt mellettem ,ami meglepő apukája is pedig ő már sokszor mondta viccesen, hogy megyek a kolbásztöltőbe,mert olyan vagyok mint egy feneketlen kút csak a pénzt nyelem de nagyon.

Megsimogatta a lánya vállát és azt mondta:

-Nem baj, ne hallgass senkire ,csak a szívedre majd rájövünk mit csináljunk.

Tudott valamit ,aki e sorokat mondta:

"A ló igazi menekülõ állat. Ha a vele való kapcsolat során nyomást

gyakorolnak rá, szinte biztos, hogy inkább a menekülést választja, és nem a harcot."A trénernek egy pillanatra sem szabad megfeledkeznie arról,hogy a ló nem tud rosszat tenni; és hogy a ló összes cselekedete-különösen a fiatal, indítatlan lóé minden valószínûség szerint

a tréner tetteinek következménye!"

-Jön a tél ezen időszak alatt nagyon sok mindent helyre lehet hozni. Alapoktól kezdeni  visszaszoktatni a pályára . Ne add fel,feltétel nélkül higgy magadban és a lóban.Amikor fel ülsz a hátára  légy nagyon nyugodt,olyan nyugodt hogy ha összedől a világ körülötted ,te akkor is mosolyogva lovagolj!

Meg fogsz,mert muszáj lesz megtanulni uralkodni az érzelmeiden!

A ló nem sokban különbözik a kutyától , hasonlóan kell idomítani.

Nyugodt ,harmonikus energiákat kell felé közvetíteni,ideges feszült gazda csak feszültebbé teszi az állatot, ebben az esetben nem vezér,hanem  szenvedő alany válik belőle pillanatok alatt.    

Sajnos ez nem a te döntőd volt,majd lesz másik,de ha sírni akarsz tedd azt jót fog tenni ne hagyd magadban mert akkor megint tiszta csalánkiütés lesz az egész tested a traumától, arra pedig nincs szükséged! Még egyszer meg simogatta a Timi fejét ,majd a nejéét,aki a bokszom előtt ült,szomorúan az arcát a tenyerébe temetve.

Timi odajött hozzám  megsimogatott ,és csak annyit mondott:

–szeretlek és ha a világ legjobb lovát kaphatnám helyetted és tudom hogy mindenki hülyének tart ezért,de én akkor sem adnálak oda érte.

Nyomott egy csókot az orrom hegyére és ott hagyott, vidáman elszaladt szurkolni a többieknek.

Vasárnap reggelre beborult az ég és ömlött mintha dézsából öntötték volna .A verseny utolsó napját a döntőt ezért a fedelesben rendezték meg. Mi a vigasz ágban indultunk a nap végén.

Ami akkor ott történt azt látni és hallani kellene minden lovasnak aki azt mondja ,hogy nincs összetartás,nincs ferplé a lovasok között.

  A vigasz ág pályája megegyezett a  felnőtteknek építettel,csak a magasságokat állították .

így  bent maradt a kőfal is :

Én igen, de ő még soha életében nem ugrott még edzésen sem , annyira félt tőle, hogy szinte alig tudott felülni a nyeregbe. Szegény bíró a hangjából kihallatszott az aggódás mikor kimondta a nevünket , édes istenem mi fog megint történni?

Az edző sem kecsegtetett minket semmi pozitívummal:

Vagy megáll vagy borulunk,más lehetőség nincs, és egyáltalán minek kellett elhozni ezt a lovat ,aki amikor kell nem hogy segítene  még szívat is!Semmi jó indulat nem szorult belé ,ez egy gonosz állat!

Egyet viszont nem tudott én imádok fedelesben versenyezni,és nyerni!Nem rajtam múlott, nem a bírón, vagy a többi lovason hogy nem sikerült.

A szabályzatban benne van, hogy hivatalos versenyeken szigorúan tilos bekiabálni, csettintgetni, utasítani a lovat, a lovast,mert kizárással büntethető a versenyző.

Hát…. itt amikor mi mentünk forrt a levegő a fedelesben,és senkit nem érdekelt,hogy mit ír elő a nagy könyv.

Aki élt és mozgott és volt olyan, aki miattunk maradt ott szurkolni ezen a késői órán kb 100 ember  mindenki neki szurkolt, kiabált, hajtott engem utasították őt,hogy mit csináljon. Ott abban a percben teljesen mindegy volt ,hogy éppen akkor hányadik helyen állt. Nem számított, hogy saját maga ellen drukkol, a lényeg az volt hogy hibátlanul végigmenjünk ,és mi nyerjünk!

 Köszönöm nekik a Timi nevében is!

de, Timuska elnézte az utolsó előtti ugrást, így megszakította a lendületet, az utolsó ugrásnál rosszul érkeztem ,tetejébe valaki a nevemet kiabálta én azt hittem baj van és nyomtam egy  …satuféket …és ő már bukfencezett is át a nyakamon…Szerencsére talpára esett mint egy jó lovas tornász. A három nap eredménye  két kizárás és egy feladta lett..

A  félelem nagyon sokáig még bennem volt ,a gyermek verseny megyei döntőjénél megismétlődött minden ami a tattiban történt.

A verseny után újra kezdtük a kezeléseket ,de nem csak nálam hanem a Timinél is ,mert ha gond van a lóval -gazdát ,ha a gyerekkel -az anyát is kezelni kell!

 Bach virág  cseppeket kaptunk,kiegészítve GNM  terápiával - EFT –vel  Az utóbbi egy kopogtatós módszer amely a meridián pontok kopogtatásán alapszik így szabadítja meg a testet és a lelket a felgyülemlett blokkoktól.

Állítólag nagyon jó alkalmazható tanulásnál és sportnál fellépő gondok orvosolására is .

Közben edzőt váltottunk,a régi közölte, hogy nem tud velem együtt dolgozni ,mert egy…..vagyok de ha másik lovat kap vagy vesznek szívesen folytatja tovább a Timivel.

Valahol neki is igazat kell adnom, tényleg nem tudtunk fejlődni, a lovaglása neki fantasztikus óriási a versenyzői,edzői tapasztalata miatt bármit és bármilyen helyzetben képes megoldani a pályán, Ő akkor is hátul van ,ha azt hiszi az ember hogy elől ,de Timi nem Ő !

Engem egy teljesesen más stílusban kell lovagolni ahhoz ,hogy nyugodt tudjak maradni és ne pörögjek túl mint ahogy Ő oktatta.

Tudom :Önző vagyok ,aki egyedül akarja  megoldani a feladatot:

Csak bízd rám ,te csak irányíts nem kézzel csípővel,légy hátul  és kész! Ha szárral akarsz irányítani ,hát azt nem veszem jó néven! Arra ráfázol mint ahogy idáig mindenki. 

Jó ,hogy vannak közösségi oldalak a neten ,a mondat így szólt:


Edzőt keresek,magam és lovam részére:jelige:

Tabak


Nagy kihívást jelenthetek,minden edző számára az biztos,mert

 egy órán belül vagy 10 ajánlatot kaptunk.

Volt munkánk bőven,idő pedig kevés.

Leányzó ülése  elromlott,újra kellett kezdeni az alapoktól. Lekerült a kisasszonyról a sarkantyú ,elvették tőle a pálcát,hogy még ne is lássam,,a könnyített ülés tilos lett,a hát hátra került ,a vállak széjjel. Így indultunk neki az idény utolsó szabadtéren nálunk megrendezésre kerülő versenyének .

245 induló volt, azt hittük soha nem lesz vége.

A zsűri torony aljában van a büfé,amikor mi következtünk anyukája pont ott tartózkodott ,a vevők elmondása alapján csak imádkozott, mindegy hogy hogyan csak menjek végig. ki sem mert jönni ,videón nézte meg utólag.

ocsa3.jpg

Gábor bácsi "végig ment leányzó mosolyogj !"

ocsa5.jpg

-amikor a hölgy kezdeget -


ocsa2.jpg

Nagyon szépen,ütemesen lovagolt,én néha koccoltam,de az égiek velem voltak és a rúd  fent maradt. Sajnos csak másodikak lettünk.

 Egy ismerős meg is jegyezte  a fotók láttán

"olyan szomorú a ló szeme"

csodálkozik?

nyerni szerettem volna !

Pedig nem azt kérték tőlem ,csak azt,hogy hibátlanul menyek végig,és győzzem le a kialakult fóbiámat.

Utólag megtudtuk,nem azért nem nyertünk mert nem voltunk jók, hanem azért ,hogy inspiráljon minket a bíró  a még harmonikusabb ,még tökéletesebb lovaglás elérésére . 

"Tudtok ti ennél sokkal jobbat is !"

A versenyről  profi fotós által készített képek készültek,ezen kívül Rangosról és rólam verseny végén egy 24 fotóból álló portfólió  a jövő évi lovas naptárhoz.

Jók lettek. 

Pár nappal ezelőtt a kezembe kerültek  a 2009 októberében készített fotóim akkor kerültem a Timihez :


lo.jpg


2009 októberében.

Így néztem ki.

Megdöbbentő volt látni a különbséget 
ocsa23.jpg

 2010.október.

ocsa19.jpgdraganm.jpg

2009. október


ocsa12.jpg    ocsa9.jpg              2010. október               Kedves naplóm !

Mit tanultam ma? 

Nagy titok, hogy bár az emberi szív arra az Igazságra vágyik, amiben tisztán megtalálja a szabadságot és az örömet, mégis a gyűlölet és félelem az emberek első reakciója erre az Igazságra. 

 Szeretet és Bölcsesség nagy szintézisét kereső aspiráns ember legnagyobb feladata a „tiszta gondolkodás”, tehát a destruktív, negatív gondolatok teljes eltávolítása mentális tevékenységéből.

Ahogy a teljes teremtés benned létezik, s minden, mi benned van, a teremtésben is létezik.

Nincs határ közted és egy másik  élőlény között, mely egész közel van hozzád, mint ahogyan közted és a messze lévő élőlények között sincsen távolság.  

Benned van minden dolog, a legkisebb és a legnagyobb, a leghatalmasabb s a legmagasztosabb a 


SZERETET-HIT- ALÁZAT-BÖLCSESSÉG-KITARTÁS-ÖNZETLENSÉG


A múltat meg lehet változtatni, hogyha teljesen a jelenben élsz.

viszont a boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.

a fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.

Érdekes,most ahogy a vége felé járok az írással sokkal jobban érzem  magam ,mint amikor órákkal ezelőtt neki álltam!

Vidámabb , felszabadultabb vagyok.

Most mennem kell ,edzés van készülünk a fedeles minősítő versenyekre,

ott szeretnénk megmutatni igazán mit is tudunk!


a fedeles felé ballagva eszembe jutott egy régi igaz történet a hitről:


Egy nap, egy egyetemi tanár, a következő kérdést tette fel hallgatóinak:


Az Isten teremtett minden létező dolgot?
Egy bátor diák azt felelte: "Igen, természetesen"
- Tényleg, mindent? - kérdezte a professzor.
- Igen, mindent! - válaszolt a diák.


"Akkor az Isten a rosszat is teremtette! Mert a rossz létezik!" -
mondta a professzor.
Erre az érvre a diák nem tudott mit mondani, ezért elhallgatott. A
tanár elégedett volt, hogy ismét bebizonyította, hogy a hit csak egy
mítosz.


Egyszer csak egy másik diák jelentkezett:


-"Megenged egy kérdést, professzor úr?"
-"Természetesen" - jött azonnal a válasz.


"A hideg létezik?"


-"Természetesen!"- válaszolta a professzor. Hiszen maga is
tapasztalhatta már, amikor fázott, ugye?


" Valójában ellent kell mondjak önnek, professzor úr: a hideg nem
létezik . A fizika tudománya azt mondja, hogy a hideg a meleg hiánya.
Egy tárgyat akkor tudunk tanulmányozni, ha az hőt bocsát ki magából, a
hő által energiát közvetít, amit mérni tudunk.
"Hő nélkül, az említett tárgy képtelen bármit kisugározni. Az emberek
azért alkották meg a hideg fogalmát, hogy kifejezzék a meleg hiányát."


-"Hát a sötétség, létezik?" - kérdezi a diák.
-"Létezik!", - mondja a tanár.


"Szerintem, nem létezik, uram, - a sötétség a fény hiánya"


A fényt és a fényességet tanulmányozhatjuk, de a sötétséget nem.
Nicholson prizmája megmutatja a különböző színek árnyalatait és a fény
visszaverődését a hullámhossz függvényében. A sötétség, az egy
általunk létrehozott kifejezés, amivel a fény hiányát magyarázzuk.


A diák még megkérdezte:
"És a rossz, professzor úr, a rossz létezik?"


"Az Isten nem teremtette a rosszat. A rossz, Isten hiánya az emberek
szívében, a szeretet, az emberség és a hit hiánya. A szeretet és a hit
olyanok mint a fény és a meleg. Léteznek. Hiányuk hozza létre a
rosszat."


Most a tanár hallgatott.


A diákot úgy hívták, :


                                               ALBERT EINSTEIN

2010. 10.29

                                                                                              TabakWeblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 261
Heti: 2 005
Havi: 8 859
Össz.: 1 883 351

Látogatottság növelés
Oldal: EGY VERSENYLÓ NAPLÓJÁBÓL X.
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »