GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!
stivia.jpg

Csodanövény az EU-s engedélyezés küszöbén:

STÍVIA

    Vége lehet a cukorgyárak monopóliumának!


"A növény a "katalogus@starkl.hu vebáruházban 780 Ft/ tő áron megvásárolható"  

Hosszúévek óta létezik egy növény, melynek levelei 30-szor, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek a finomított fehér cukornál.

Nincs mellékíze, mint a mesterséges édesítőknek, nem toxikus és a világ számos pontján évtizedek óta használják alternatív cukorként.

Az Unió azonban semleges tartózkodó álláspontot képviselt sokáig: csak táplálék-kiegészítőként és bőrápoló szerként forgalmazható, a termék csomagolásán semmi sem utalhat az édesítő hatásra.


jazminpagoca.jpg


A sztívia (Stevia rebaudiana), más néven jázminpakóca vagy édesfű a fészkesek családjába tartozó, Paraguayban őshonos évelő növény.

A bokor fél méter magas, apró, fehér virágai és fűrészes szélű levelei vannak. Édes ízét a levelek akár 13%-át is kitevő stevioside adja, a Stevia-nemzetségbe tartozó mintegy 240 faj közül azonban csak kettőnek édesek a hajtásai.

Magas vitamin (A, C)– és ásványianyag-tartalma (cink, magnézium, foszfor, vas) sem elhanyagolható. A növény tiszta, szárított leveleiből készült természetes édesítő kalóriatartalma gyakorlatilag nulla, tíz grammnyi sztívia-por három kilogramm cukor édesítő erejének felel meg.

Az aszpartámmal ellentétben hő hatására sem bomlik le, így sütés-főzés után is megőrzi jellegzetes édes ízét. A nyilvánvaló étkezési célokon kívül gyógyhatással is rendelkezik.

Ételed legyen az orvosságod!

Serkenti a lép, a máj és a hasnyálmirigy működését, külsőleg-belsőleg alkalmazva is gyulladáscsökkentő.

Baktérium– és gombaölő hatású, kiválóan alkalmas olyan bőrproblémák kezelésére mint a kivörösödés vagy az ekcéma.

A paraguayi guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors és hegmentes gyógyítására

.

jazminpagoca_2.jpg


Egy 2000-ben elvégzett kutatás eredménye szerint a növény jótékony hatással van a magas vérnyomásra. 60 hipertóniás beteg napi háromszor 250 milligramm stevioside-ot fogyasztott egy éven keresztül, néhány hónap elteltével szisztolés és diasztolés értékeik normalizálódtak, közben az alanyok vérképe nem változott. A vizsgált csoport átlagos 166/102 vérnyomása 153/90-re változott, míg a placebót használó kontrollcsoportban nem volt jelentős a változás.

A sztívia fogyasztása serkenti az inzulin-termelést és egyáltalán nem emeli a vércukorszintet, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

Jó cukorpótló alternatíva lehet továbbá a fenilketonúriában (PKU) szenvedőknek, ugyanis nem tartalmaz fenil-alanint. További egészségügyi előnye, hogy nem okoz fogszuvasodást, valamint csökkenti a dohányzás, az alkohol és az édesség utáni vágyat.

Cukorbetegek is fogyaszthatják, erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre is.

Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!

A bátor Japán és a tartózkodó EU

A sztíviát napjainkban Latin-Amerikában is termesztik, de a piacot főként az ázsiai országok uralják:

Kína a világ legnagyobb termelő, Japán és Korea pedig a legnagyobb fogyasztó országa.

Noha a növény jótékony, toxinmentes hatását számos kutatás bizonyította, az Európai Unióban továbbra sem engedélyezett a sztívia mint alternatív édesítőszer.

Az Unió ugyanis „új élelmiszernek” tekint minden olyan élelmiszert, melyet tagállamaiban 1997. május 15. előtt nem fogyasztottak „jelentős mennyiségben”. Az EU az ilyen élelmiszerek forgalmazását csak szigorú eljárások után engedélyezi.

Az Unió Élelmiszer Tudományos Bizottsága (SCF) 1999. június 19-i határozatában közli: mivel nincs a birtokában kielégítő adat a növény biztonságos forgalmazására, azok az élelmiszerek és italok, amelyek a Sztívia-növényt vagy annak kivonatait tartalmazzák, nem engedélyezettek az EU piacán.

A sztívia elleni kampány egyetlen mellékhatásra épült: extrém nagy adagokban alkalmazva patkányoknál hímivarsejt-szám csökkenést okozott. Nem végeztek azonban ugyanilyen vizsgálatot aszpartámmal vagy cukorral – melyek ilyen mértékű alkalmazása vélhetően halált okozott volna –, így a kísérlet eredménye erősen vitatható.

Gyanítható továbbá, hogy a cukorgyárak lobbija akadályozta és akadályozza még most is a sztívia használatának elterjedését.

Az Egyesített FAO/WHO Élelmiszer-Adalékanyag Szakértői Bizottság (JECFA) 2008-ban emberi fogyasztásra alkalmasnak véleményezte a 95%-os tisztaságú sztívia.kivonatot, az elfogadható napi beviteli értéket pedig 0-4 mg/testtömegkg-ban határozta meg.

Az Európai Élelmiszer Bizottság (EFSA) pedig idén áprilisban adta ki hasonló álláspontot képviselő közleményét.

A kedvező értékelés valószínűsíti, hogy számos sztíviával édesített termék jelenhet meg a közlejövőben az európai piacon.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 261
Heti: 1 963
Havi: 8 817
Össz.: 1 883 309

Látogatottság növelés
Oldal: STÍVIA : AZ EGÉSZSÉGES ÉDESÍTŐ NÖVÉNY
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »