GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL

Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!

 

 hellinger.jpg

 

Bert Hellinger: CSaládállítás

 

 

a témával kapcsolatban bővebben a http://www.csaladallitas.co.hu 
honlapon  olvashattok

Csupán egy apró változás ma, és egészen mássá lesz a holnap.  Aki rögös úton indul el, megkapja fáradsága jutalmát, ám csak hosszú évek távolában. A választás mindig kockázatos, döntésünk helyességére soha nincsen biztosíték.

A test csak akkor tud meggyógyítani, ha a szinteket  a  síkokat is a helyére tettük és ebbe beletartozik a család is!

A régi öregek mindég azt mondták „ hetedizziglen hat az átok!

Ez így van a mai napig.Megfigyeléseim alapján a nagyszülők hibáit-bűneit az elsö szülött unoka viszi tovább!

Nagyon sok olyan pácienssel találkozom akik nem értették mi miért történik az életükben, családjukban.

Miért ismétlődnek betegségek?Miért nem működnek párapcskolataik? Miért nincs gyermekük?

Bert Hellinger megfigyelése, hogy "létezik egy mélység, amelyben minden összefolyik. Ez a mélység kívül esik az idő határain. Az életet olyan, mint egy piramis. Fenn, az egészen kicsi kis csúcson zajlik minden, amit haladásnak, történelemnek nevezünk. Lenn, a mélységben a jövő és a múlt összemosódik. Ott csak tér van, idő nincs. Néha előáll olyan helyzet, melynek során kapcsolatba kerülünk ezzel a mélységgel. Ilyenkor  valamilyen rejtett rendszert ismerünk fel benne és lelkünk valami nagyobb méretű irányába képes elmozdulni.

CSALÁDÁLLÍTÁS

ebből a mélységből, energiamezőből jeleníti meg képviselőkkel a család erőterét  addig a határig, amíg azt érzékelni képes. A végső határ természetesen a végtelen, a családfelállításnál általában négy-öt generáció erőtere jelenik meg.

  Általában csoportos formában történik, de egyéni foglalkozással is lehetséges.

A csoportos formánál az egyén két-három mondatban elmondja témáját, majd a vezető vagy az egyén a csoportból a családtagok helyett megszemélyesítőket választ. Helyüket a térben a vezető jelöli ki, vagy megkéri az egyént, hogy kezeit vállukra téve helyezze el őket úgy, ahogy abban a pillanatban érzi. Ezután magától elindul a személyek mozgása, mintegy ráérezvén az egyén és a hozzátartozó sorsok, események energiájára, kötődéseire. A mozgásban előbb utóbb megjelenítődik a "sérült pont", a kitagadott, elfelejtett, megítélt odatartozó. Ezután következik a tudattalan szeretetből fakadó kötődések feloldása, és a tudatos szeretet kialakítása: az egyén a felvállalt sorsot nagy tisztelettel „visszaadja” annak, akihez az tartozik, gondolkodásmódja ítéletmentessé válik és „elkezdheti” a saját életét.

Az egyéni foglalkozásnál a vezető és az egyén együtt idézik fel az energiamezőt és keresik meg a "sérült pontot". Egy fehér lapon jelképes figurákkal megjelenítik az energiamező résztvevőit, és ugyanúgy eljuthatnak a szeretettel teljes gyógyító mondatokig, mint a csoportos foglalkozáson.

Mivel ezt a területet az ember tudattalanul éli meg, törvényszerűségeit tudatlanul borítja fel. Mint ahogy a sötét szobában felborítja a vázát vagy neki megy a falnak.  Az ilyen eseményekből lesznek a tragédiák, melyeknek hatása továbbfodrozódik, ismétlődik az energiamezőben. És mivel a mezőben működik a kiegyenlítődés törvénye, mint egy irracionális csoport-lelkiismeret: a csoport valamely tagja "szolidaritást vállal" a tragédiát elszenvedővel. Azonosul vele, tudatlan szeretetből segíteni akar neki azzal, hogy hasonlóan kezd élni. A segítség természetesen sikertelen, és az egyén sem a saját életét éli.

 Itt kap szerepet a családfelállítás

A piramis csúcsán - hellingeri hasonlattal -, ahol az ismert történelem, a fejlődés zajlik az ember törvényszerűségeket fedezett fel, amelyekhez alkalmazkodik és amelyekből tudományt alkot magának. A mélységben ugyanúgy vannak törvényszerűségek, rendszerek, rendek. Hellinger megfogalmazásában ez a

Szeretet Rendjei

"Bert Hellinger pszicho terapeuta a nyolcvanas évek második felében kezdte el a családfelállítás módszerének a kidolgozását. A pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakció analízis, és a családterápia módszereit saját eseteinek alapos tanulmányozásával és megfigyeléseivel ötvözve túllépett a hagyományos nyugati pszichológia megszokott fogalmi keretein, és új módszerével rövid időn belül igen látványos sikereket ért el Nehéz sorshelyzeteink, problémáink tudatalattinkban rejtező gyökerei tehát a családunk történetéből olvashatóak ki a módszer segítségével.  Hellinger által megfogalmazott törvényszerűségek azonban nem csak a családokra, hanem minden kisebb-nagyobb csoportokra, rendszerekre és szervezetekre is érvényesek. a módszer számos terápia-rezisztens esetben hozott gyors és látványos javulás

A REND sohasem szabály, vagy törvényszerűség, a rend az érzékelhető valóság, épp ezért nem is lehet megválogatni, mert magától működik.

A szeretet a rend egy része.

A családnak közös lelke, közös lelkiismerete van.

 

  ELSŐ ALAPSZABÁLY:

Mindenkinek, akár élő, akár holt, ugyanúgy joga van az odatartozásra.

Ha bármi okból,- csirkefogó, alkoholista, házasságon kívül született, stb..- kirekesztik, akkor a családlélek megpróbálja létrehozni az egyensúlyt

 

MÁSODIK ALAPSZABÁLY. 

megtagadott odatartozását a rendszer kiegyenlíti,

 A kirekesztett és egy később született között összeköttetést teremt, utóbbi képviseli a kirekesztettet. kirekesztett lehet a háborüban meghallt, öngyílkos, bárki akit a család nem fogad el 

 

HARMADIK ALAPSZABÁLY:

Akik korábban születtek, előrébb álljanak a rangsorban, mint a később születettek!

A családlélek és a család lelkiismeret mindenek előtt az előbb születettek jogaira ügyel, és a kiegyenlítéshez feláldozza a később születettett

Ha tiszteletben tartjuk az előző generációk jogait, akkor a később születettek szabadok lesznek ha nem ismerik el a kezdeti rendet, pl. a testvérek sorrendjét, az zavarokhoz, skizofréniához is vezethet. Az őseredeti síkon a gyermek szeretete így fogalmazható meg:-

Megteszem Érted!" " Én haljak meg ne te,mert ha te életben maradsz aA szeretet azt jelenti, hogy olyan leszek, mint Te!"
- " kkor talán én is  "

- " Csak a szenvedésen és a halálon keresztül lehet megmenteni másokat!"

Az OLDÁS SORÁN ugyanez a szeretet működik, de már nem vak.

Túlemelkedik  a mágikus síkon, mindent tekintetbe vesz. 

A szeretet itt azt jelenti

"Mindenki maradhat, mindenkinek joga van az 
odatartozásra!"

 " Minden rendbe jön, mert az előbb 
születettek és a halottak megkapják az őket megillető tiszteletet."

A következő könyveket ajánlom olvasásra, ami a nettről letölthetők:

Péter Orbán családból fakadó erő

http://data.hu/get/4037135/Csaladbol_fakado_ero.rar?pid=3612024477 

 csalásállítás tankönyve

http://data.hu/get/6216681/Orban_Peter_A_csaladfelallitas_tankonyve.djvu?pid=3612024477 

Harmonikus kapcsolatok

http://data.hu/get/3060198/Bert_Hellinger_-_Harmonikus_parkapcsolat.pdf

Maradandó Boldogság

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FLa3yuDpk7LV2CnzheUOWpjRVGn1dCoLOyTOUNseoOdU%3D%3A%2FBert-Hellinger-Maradando-Boldogsag.pdf&name=Bert-Hellinger-Maradando-Boldogsag.pdf&c=53e4ebf50ba2

 Egy nagyon érdekes mű a Dráma az anyaméhben: Sokan nem is gondolnák miért félnek a sötétben, vagy kit és mit is keresnek egész életükben? 

Dráma az anyaméhben

https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=dr%C3%A1ma+az+anyam%C3%A9hben+pdf

Felismerni, ami van

http://data.hu/get/3060294/Bert-Hellinger-Felismerni-Ami-Van_csaladallitas.pdf

 

Segítő mondatok

Otthon bárki elmondhatja kiegészítve  azzal, amit még mondani szeretnél: 

Ülj, le egy asztalhoz tegyél oda még egy széket csettints háromszor és kérd le nagy tisztelettel annak a lelkét akivel problémád van. Addig beszélj ameddig ugy nem érzed, hogy már nincs mit mondanod.           

Itt jön a fekete leves: Állj fel és ülj bele a abba a székbe amibe a lélek ül, lásd az ö szemén át a történéseket ,érezd az ö érzéseit. Megérted mit miért tett vagy nem tett. A végén köszönd, meg hogy segített az oldásban és küld vissza csettints hármat és old el a gyertyát.

Nem szentírás, ami ide le van írva, ha jobbat tudsz, azt mond!

Gyermek a szülőknek

 Feltétlenül figyelni kell arra,hogy hol látjuk a szülöket magunk  előtt vagy mögött, ha mögötte jó, ha előtte, akkor még van megoldandó feladat majd tégy veled szembe egy széket a szülő lelkénekGyújts egygyertyát csettints hármat és mod:

Drága apa majd az édesanya

Köszönnöm az életet, amit tőleted kaptam, / ha nem él, akkor kiegészül azzal, hogy / ígérem, csinálok egy jobbat a te emléketekre/.

Én vagyok a kicsi és te a nagy, szeretlek, tisztellek, becsüllek, és feltétel nélkül elfogadlak olyannak ,amilyen vagy. Amit kaptam szeretettel elfogadom és köszönöm. Ha megbántottalak kérlek, bocsáss meg. Tisztelem a sorsodat,de ez az én életem ezennel visszaadom mindazokat a terheket, amiket te és a felmenőid az idők kezdetétől a mai napig rám tettetek.

(itt kell elmondani mind azt ami fáj ami nyomja a lelket mindent utánna álj fel és ülj bele abba a székbe amit a szülő lelkének készítettél oda Érezd hald lásd azt amit ő ,így megérted mit miért tett, mit miért nem volt képes.Ülj vissza a helyedre és mond tovább a szöveget :)

Mindenség teremtője elrendelem ,hogy mostantantól azonnal így legyen minden  dimenzióban,síkban ,térben kiterjedésben lent és fent párhuzamos világokban a tudat minden szintjén ,együtt és külön külön ,sejt szinten együtt és külön külön Ámen .Én és a Teremtő akaratából elrendeltetett ,köszönöm  megtörtént,megtörtént ,megtörtént (csettinteni hármat) 

RONTÁS 

Kérem a Teremtőt a ráruházott hatalomnál fogva azonnali hatállyal szüntessen,és égessen el az idők kezdetétől napjainkig minden rajtam lévő neatív energiát,átkot rontást kötést, fogadalmat, bűbájt,amely meggátol abban,hogy harmóniában, szeretetben,egészségben, békésségben, bőségben.boldogságban  élhessek.

Elrendelem ,hogy mostantantól azonnal így legyen minden  dimenzióban,síkban ,térben kiterjedésben lent és fent párhuzamos világokban a tudat minden szintjén ,együtt és külön külön .sejt szinten együtt és külön külön.                                                                             Én és a Teremtő akaratából  elrendeltetett ,köszönöm megtörtént megtörtént megtörtént (csettinteni hármat)   

 

 Párkapcsolati problémák

Sok kellemetlenséget, és  párkapcsolati problémát oldhat meg a következő pár sor, ha nem történik meg mindég megmarad a hármasság vagy a második házasságból született gyermek azonosul az előző párral és veszi, át annak szerepét ameddig a helyére az öt megillető helyre nem kerül pl.anya lánya rivalizálás 

Hölgy az úrnak és fordítva szakítás esetén

Drága..... búcsúzni jöttem lezárni a múltat, elengedni téged és nélküled  egy új életet kezdeni

Búcsúzom és lezárom a múltad visszaadom mindazokat az értékeket, amiket nálam hagytál és eddig én vigyáztam rá  / szeretet, odatartozás, hűség, bizalom stb. / és visszakérem én is az enyémeket.

Amit tőled kaptam köszönöm, amit adtam szeretettel adtam, ha bántottalak bocsáss meg, ha megbántottál megbocsátok.

Mindég a szívemben téged megillető / 1. vagy 2. helyen  leszel. 

Kérem Teremtőt a  ráruházott hatalomnál fogva szüntessen és oldjon fel kettőnk között az idők kezdetétől a mai napig tartó  minden olyan KAR MIKUS  köteléket, kötést, átkot, fogadalmat rontást, amely meggátolhat minket abban, hogy a mai naptól külön - külön békességben, szeretetben, boldogságban,egészségben  sikerekben,anyagi bőségben élhessünk életünk végéig. Így legyen: Ámen  

ha van gyermek  akkor még ezt is hozzá kell tenni:  

Az irántad érzett szerelmem-szeretetem a gyermekünkben él tovább.  Kívánok neked az új életedhez sok boldogságot, erőt, egészséget.Ámen

Az új társ a réginek 

Kedves ...... Tisztellek, becsüllek és elfogadom, hogy én vagyok .......dik a sorban Köszönöm, hogy átadtad a helyed nekem.ás eddig a pillanatik vigyáztál a páromra. Mostantól  én szeretem, tisztelem és teszem boldoggá a te volt párodat és rajta keresztül tisztelem és elfogadom  a családját. Én élek továbbiakban vele .Kérem és szeretettel elfogadom az áldásodat. Kívánok neked az új életedhez sok boldogságot, erőt, egészséget Ámen .

Kérem Teremtőt a ráruházott hatalomnál fogva szüntessen és oldjon fel kettőnk között az idők kezdetétől a mai napig tartó  minden olyan

KAR MIKUS  köteléket, kötést, átkot, fogadalmat rontást, amely meggátolhat minket abban, hogy a mai naptól külön - külön békességben, szeretetben, boldogságban, sikerekben egészségben, anyagi bőségben élhessünk életünk végéig. Így legyen: Ámen   

Sok gondot okozhat még a meg nem született,/ vetélés abortusz / az örökbe adott elhagyott gyermekek problémája,

Rejtett  terhesség

1990 előtt az orvosok bábák tudtak róla, de nem mondták el a kismamának hogy a placentába beágyazódva még egy gyermek maradványi is találhatóak. Abban az esetben, ha úgy érzi valaki, hogy nem találja a helyét, keres valamit, valakit, de nem találja, nem bírja a bezártságot klausztrofóbiája van, tegye fel magának a kérdést

A fogantatás után ...x hónapban ..hányan vagyunk az anyaméhben?          A terhességek nagy százalékában ikerterhességnek indul, hogy miért dönt úgy a lélek, hogy visszafordul, az nagyon sok dologtól függhet 

Drága tesóm. Vagy gyermekem

Mond, el neki mennyire hiányzik, hogy mennyire szeretted volna ha megszületik

 Szeretlek tisztellek becsüllek és feltétel nélkül elfogadlak és elfogadom a döntésedet hogy elmentél szeretlek és szeretni foglak amíg élek,de te meghaltál én pedig élek és még élni is fogok sokáig menj békével és ha úgy döntesz hogy vissza jössz szeretettel fogadlak a családunkban. menj  békével majd ha itt lesz az idő találkozunk és vidd magaddal a lelkiismeret furdalásomat hogy nem vagyok méltó az életre mert én élek te pedig meghaltál Boldog egészséges szeretnék lenni kérlek add áldásodat rá

Kérem a sorsot, hogy a ráruházott hatalmánál fogva szüntessen meg köztünk minden karmikus köteléket, átkot,fogadalmat rontást,minden dimenzióban-térben kiterjedésben lent és fent a tudat minden szintjén és külön külön sejt szinten együtt és külön külön .

 Mindég a szívemben foglak hordozni a téged meg illető helyen, menj békével    ÁMEN 

 

Gyermekek betegségek oldása

Gyermek betegsége esetén meg kell nézni mi történt édesanyával az elmúlt napokban vagy az  indítóprogram idején = 30 hónap

(mi történt,mit hogyan élt meg milyen lelki fájdalmakat élt át apa anya  9 hónappal a fogantatás előtt ,fontos a fogantatás pillanata ,9 hónap áldott állapot ,a születés, és az utána lévő 1 év  ) édesanya életében .

Figyelembe kell venni hogy a gyermek nem azonosul e  a család felmenői között valakivel.  

 A gyermek betegségén keresztül feltárásra kerülhet az édesanya tudatalattijában megbújó konfliktusok által megélt traumák melyeket a gyermek lemásolt és tükröt tartva kivetített. Meg kell nézni azt is, hogy a gyermek nem szenvedett e el valamilyen konfliktust ( bölcsi obi iskola .)

 

                              Édesanya konfliktusa esetén

 Este mikor gyermek már félig alszik, a saját szavaival mondja el mit érzett, hogyan élte meg magát a szituációt Itt a lelki érzelmi megélésen van a hangsúly nem a történésen. Mondja a gyermeknek:

 Ez az én életem az én emlékképeim az én tapasztalásom. az én konfliktusaim melyből nekem kellett tanulnom Köszönöm neked, hogy ezt megmutattad nekem és segítettél elengedni, megoldani.(az én őseim konfliktusai) Ezennel visszaveszem, leveszem rólad mindazokat a terheket, melyet én és az őseim az idők kezdetéről napjainkig rád tettünk.  Légy áldott, Szabad vagy.

Kérem a sorsot, hogy a ráruházott hatalmánál fogva szüntessen meg köztünk minden karmikus köteléket,adósságot , átkot, fogadalmat rontást minden dimenzióban-térben kiterjedésben lent és fent a tudat minden szintjén és külön külön sejt szinten együtt és külön külön Ámen

 

Az azonosulások,bántalmazások

Jogász végzettséggel azt hittem tudom mi a zaklatás!

 El sem tudtam képzelni mik tartozhatnak, még ide mit élhet meg a lélekzaklatásnak és mi játszhat még szerepet a tudatalattiban lévő téves emlékképektől a család az előző és a mostani életekből. Olyan dolgokat él meg a lélekzaklatásnak és hat az egész életre, hogy volt, hogy  dobtam egy hátast te jó isten! Többet a témáról 

Bert Hellinger 

A forrás nem kérdi, merre visz az útja c  könyvében olvashattok

 / vanak benne dolgok,amelyek elsőre kivágják a biztosítékot, de tapasztalatból tudom, hogy csak így lehet megoldani /

Http://www.scribd.com/doc/75970087/Bert-Hellinger-A-Forras-Nem-Kerdi-Merre-Visz-az-Utja-pdf

 

Sokszor felteszik azt a kérdést: Mt. csinálok rosszul? Miért nem működik az életem? Hol a pénz ? Már  minden tanfolyamot végig ültem, egy csomó, könyvet elolvastam Mit csinálok rosszul?

Te semmit!

Csak bejátszanak  a tudatalattiban lévő  téves emlékképek, a múlt a családi lélek a családi karmák. A lényeg meg kell találni családi síkon ki volt, aki nagy vagyont vesztett el 

Kérni az áldását, hogy ettől a pillanattól kezdve sikerekben, boldogságban gazdag életet élhessen. Nagy segítség lehet még a múlt feltárásában a betegségek  megszűntetésében az Új germán medicina a Recall Healing vagy a Théta Hoponopono együttes használata. 

 

Vegyünk egy példát: 

30 éves nőbeteg nőgyógyászati és izületti problémával sportoló merev feszes belső comb miatt sorozatos  izomrost szakadás   : 

Első, amit figyelembe kell venni mit is takar a betegsége, mi a kiváltó ok biológikusan és mentálisan.

Ciszta = Egy nőiességi önértékelés letörést, vagy egy hozzátartozónak érzett élőlény elvesztése miatt érzett fájdalom, akin nem tud segíteni sokszor tévesen orvosi tanácsra megoperálják,pedig 9cm ig nem kellene

Izomgyulladás= Önbecsülés letörésből adódó probléma

  Faladat  ------------------------------30  év, osztani 2 vel ,3-mal, 4.el, 5-tel  

2) 15 ,3)10 ,4)7.5) 6 . 

Mi történt a hölgy és családja életében, kivel azonosul: 

30 év szexuális élete egyik pillanatról a másikra  megromlik, Szereti a párját ,boldog párkapcsolatban élnek okát nem tudja Sorozatos lovas balesetek ,nőgyógyászati panaszok gyulladások majd ciszta 5cm ( 9 ig. nem kell műteni ) 15 évesen új iskolába kerül csinos kislány  nagyon jó készségű szerény anyagi körülmények,erkölcsös neveltetés . 15 évesen  első szerelem zaklatás be nem teljesült szerelem .10 a szülök elválnak 7.5 nagymama halála 6 a szeretett állat halála .

A feltárás során világossá vált, hogy a  hölgy másolja az ősök a családtagok azon belül is a női ágak mintáit Azonosul a fájdalmukkal  A  nagymamától az anyóson át mindenkinél megtalálható volt a szexuális zaklatás.10.15 év között  Ebből adódóan nem tudta a lábait széttenni képtelen volt a befogadásra " A "női princípium megélése és "A "férfi minőség elfogadására,  A lábaiban a rosttok az erőlködés miatt szakadttak a feszítés miatt  A szeretett állat,nagyszülő  elvesztése a tehetetlenség megélése a lemerevedés további gondokat okozott a sportban és a magánéletben .A nem vagyok elég jó ,nem vagyok Képes rá, nem tudok eleget menni. inkább, én, mint te 

A beszélgetés 4 órásvolt .A mentál sík megerősítésére kapott  Bach  elsősegély cseppeket a 2.órától fújva lett Lavyl Auricummal.a köldöktől 2 cm re a blokk oldó pontok, a vese hólyag ,az elengedés a párkapcsolat miatt a méh és a tüdő ponttok . Nem volt könnyű visszahozni az életbe a tudatalatti által megélt  szégyen elengedése majd fél órát vett igénybe  de megérte ma már újra a régi vidám kiegyensúlyozott hölgy ,boldog feleség és anyuka 

 A fentiekben felsorolt könyvekben nagyon sok a szituációra adott mondatokat találhattok. Segítség lehet még teljesség nélkül pl :

 az Új Germán Gyógytudomány a Recall Healing Théta ,

Byron Katie  „Négy kérdés”  

               http://germangyogytudomany.hu/gnm-ismeretek.html

http://www.biologika.hu/mi-az-uj-orvostudomany.html

http://www.recallhealing.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=aFxXJKW0_Pc

Bert Hellinger

A  működő szeretet

(részlet)

A teljes mű:

 http://data.hu/get/4316461/berthellinger-A_mukodo_szeretet.pdf?pid=3612024477 

Sok ember úgy gondolja, hogy amennyiben eléggé szeretünk, akkor a szeretet győzedelmeskedik, és minden jóra fordul. tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem igaz. Olykor a szülőknek tehetetlenül végig kell nézniük, hogy noha mély szeretettel szeretik, gyermekük másmilyenné válik, mint azt remélték. Talán beteg lesz, talán drogfüggő vagy tragikus öngyilkosságot követ el. Az ilyen tapasztalatok azt mutatják, hogy a szeretet mellett szükség van még valami másra is ahhoz, hogy a szeretet sikeres legyen. A szeretet rejtett Rendje az, aminek megértése és követése nélkülözhetetlen.

A Szeretet Rendje a Szeretet kitölti a Rendet.

 A Szeretet a víz, a Rend a kancsó. a Rend a meder, Mely engedi a Szeretetet áramolni. a Rend és a Szeretet együttműködik:

 Mint a melódia a harmóniához, a Szeretet úgy kapcsolódik a Rendhez

 Ahogy a fülünket bántja a diszharmónia akkor is, Ha tudjuk miért keletkezett, Ugyanígy a lelkünk is nehezen igazodik A Rend nélküli Szeretethez.Néhányan azt hiszik, hogy a Rend Vélemény, melyet Szándékunk szerint változtathatunk. De a Rend az, ami. Akkor is működik, ha nem értjük.

 Nem alkotjuk, csak felfedezzük. Úgy értjük meg, mint a Jelentést és a Lelket: a hatása által.

Sok ilyen rend rejtett, és nem figyelhetjük meg közvetlenül. Mélyen a lélekben működnek, és igyekszünk elhomályosítani őket a hiedelmeinkkel, a kifogásainkkal, a vágyainkkal vagy az aggodalmainkkal.

Mélyen a lélekbe kell nyúlnunk, ha meg akarjuk érinteni a Szeretet Rendjeit.

Az élet elfogadása úgy, ahogy azt kaptuk

Azzal kezdeném, hogy mondok valamit a szülők és gyermekek közötti szeretetről a gyermekek nézőpontjából. Ezek a megfigyelések annyira lényegiek és nyilvánvalóak, hogy bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán megemlítsem-e őket, mindazonáltal gyakran megfeledkezünk róluk.

Amikor a szülők életet adnak, akkor a legmélyebb harmóniában cselekednek emberségükkel, és úgy adják magukat szülőként a gyermekeiknek, ahogy ők vannak. Semmit nem tehetnek hozzá ahhoz, akik ők, és semmit nem vehetnek el ebből.Az apa és az anya, betetőzve egymás iránti szeretetüket, a gyermekeiknek önmaguk teljességét adják, úgy ahogy ők vannak.

 A Szeretet Első Rendje tehát, hogy a gyermekek úgy kapják az életet, ahogy azt nekik adták.

 A gyermek nem hagyhat ki semmit abból az életből, amit kapott, és nem akarhatja, hogy az másmilyen legyen, megváltozzon.

Egy gyermek maga a szülei.

A Szeretet, ha sikeres akar lenni, megköveteli, hogy a gyermek elismerje a szüleit azoknak, akik, félelem nélkül, és anélkül, hogy azt képzelné, hogy lehetnének más szülei is. Más szülőknek más gyermekei lennének.

A mi szüleink az egyetlen lehetséges szülőpár a számunkra: illúzió azt képzelni, hogy más személyek is lehetnének.Elismerni a szüleinket úgy, ahogy vannak, nagyon mély és alapvető mozdulat. Magában foglalja elkötelezettségünket az élet és a sors iránt, úgy ahogy azokat a szüleink nekünk adták; a korlátozottságokkal, melyekkel mindez együtt jár.

A lehetőségekkel, melyeket kaptunk.

A szenvedés, a családi balsors és bűnök nehézségeivel, a boldogsággal és a jó szerencsével, mindazzal, ami eljöhet.

Szüleinket elismerni úgy, ahogy ők vannak, vallásos cselekedet.

Kifejezi készségünket arra, hogy feladjuk helytelen elvárásainkat, melyek meghaladják vagy alulmúlják azt, ami a szüleinktől kapott élet valójában.

Ez a vallásos elismerés messze túlmutat a szüleinken, és a szüleinket elismerve messze túl kell, nézzünk rajtuk. Rajtuk keresztül megláthatjuk azt a hatalmas távlatot, ahonnan maga az élet jön el hozzánk, és meg kell hajtanunk fejünket az élet misztériuma előtt. Ha elismerjük szüleinket azoknak, akik, akkor az élet misztériumát fogadjuk el és alávetjük magunkat neki.  Ellenőrizheted ennek az elismerésnek a hatását a lelkeden, ha elképzeled, hogy mélyen meghajtod a fejed a szüleid előtt, és ezt mondod nekik:

Az élet, melyet adtatok, teljes értékében eljutott hozzám, azon a teljes áron, amibe ez nektek, és azon a teljes áron, amibe ez nekem került.

Elfogadom mindazzal, ami vele jár, minden korlátozottságával és lehetőségével."

Abban a pillanatban, hogy ezt a mondatot autentikusan kimondjuk, az életet és a szüleinket úgy fogadjuk el, amint azok vannak

A szív kinyílik.

Bárki, aki megteszi ezt az elismerő lépést, teljesnek és békésnek érzi magát. Hasonlítsd össze ezt az elismerést az ellenkezőjével: képzeld el magad, ahogy elfordulsz a szüleidtől és azt mondod:

„Más szülőket akarok, nem tetszik az, amilyenek az enyémek."

 Micsoda illúzió!

Mintha lehetséges volna, hogy önmagunk legyünk, és közben más szüleink legyenek. Azok, akik titokban ilyen mondatokat mondanak, elfordulnak az élettől, az élettől, ahogy az van, és üresnek, támasz nélkülinek érzik magukat, és nem találnak békét önmagukban.Néhány ember fél, hogyha úgy veszi a szüleit, ahogy ők vannak, magára kell vennie szülei rossz oldalait is,  úgy viselkednek, mintha választhatnának, és az életnek csak azt a részét kellene elfogadniuk, melyet kedvelnek. Ha félünk attól, hogy átöleljük az élet egészét, a jó dolgokat is elveszítjük.

Ha elismerjük szüleinket úgy, ahogy vannak, magunkhoz öleljük az élet teljességét úgy, ahogy az van.

                                             Különlegesség 

Van még egy misztérium, nevezetesen az, hogy önmagunkat különlegesnek tapasztaljuk meg, hogy mindannyiunkban van valami megismételhetetlen személyes 4 dolog, ami eltérő a szüleinktől. És ezt is el kell ismerni, legyen ez egyszerű vagy nehéz, jó vagy rossz. Ha a világra és a saját életünkre tisztán tekintünk, azt látjuk, hogy minden, ami létezik és minden, amit teszünk, tartozik valamihez. Bármi, amit megtehetünk, vagy aminek a megtételét elutasíthatjuk, amiért dolgozunk, vagy amit ellenzünk, azért tesszük, mert egy nagyobb egészet szolgálunk vele, amit nem értünk. Ha ezzel a nagyobb egésszel meghitt viszonyba kerülünk, akkor ezt a szolgálatot feladatként vagy hívásként tapasztaljuk, amelyhez nem tesz hozzá személyes a  teljesítményünk, legyen az bármilyen jó is, és személyes bűneink sem, legyenek azok bármilyen szörnyűek is. ha így nézünk a világra, a szokásos különbségek lényegtelenné válnak.Én ezt az Azonosságnak hívnom. 

                                            Az Azonosság 

A szellő könnyedén mozog és sugdos, a vihar tombol és üvölt,  Mégis: azonos a szél, Azonos az éneke. Azonos a víz,  Amelyikben fürdünk, és amelyikben megfulladunk, Amelyik hordoz, és amelyik eltemet. Bármelyik élő használja Megőrzi és rombolja egymást, Azonos az erő, amely vezérli őket.Ez számít egyedül. Kit szolgálnak a különbségek Így ezek az élet alapvető adottságai

Az egy adottság, hogy vannak szüleink, és hogy mi gyermekek vagyunk, az is egy adottság, hogy van bennünk valami különlegesen személyes.

                    Elfogadni, amit a szüleink még adni tudnak

Amellett, hogy életet adtak nekünk, szüleink még más dolgokat is adnak.

Etetnek, nevelnek, gondoznak, és még ennél is sokkal többet tesznek. A dolog akkor működik jól, ha a gyermekek úgy fogadják, amit kapnak, ahogy azt nekik adják. Mint szabály: a gyermekek eleget kapnak, ha el akarják fogadni azt, amit felkínálnak nekik. Természetesen vannak kivételek, melyeket mind megértünk, de mint szabály igaz:

 amit a szülők a gyermekeiknek adnak, az elég.

 A gyermekek nem feltétlenül kapnak meg mindent, amit akarnak, nem teljesül minden álmuk, de a szabály érvényes: a gyermekek eleget kapnak. A szeretet rendjével összhangban van az, ha a gyermek azt mondja:

- „Nagyon sokat adtál nekem, és ez elég. Én ezt nagyra becsülve és szeretettel elfogadom". Az a gyermek, amelyik így érez, telítettnek és sikeresnek érzi magát, nem számít, hogy korábban mi történt

 Az ilyen gyermek képes azt mondani: „a többi dolgomról majd magam gondoskodom".

És ez szintén gyönyörű tapasztalat. És akkor a gyermek hozzáteheti: „Most már békében elhagylak." Ezeknek a mondatoknak a hatása nagyon mélyre hatol.

A gyermekek visszakapják szüleiket, a szülők gyermeküket Ugyanakkor pedig elválnak egymástól és függetlenek lesznek

A szülők teljesítették feladatukat, a gyermekek pedig szabaddá válnak, hogy a saját életüket éljék úgy, hogy közben tisztelik szüleiket, mégsem függenek tőlük.  De érezd meg, hogy mi történik a lélekben, ha elképzeled, hogy a gyermek azt mondja szüleinek:

„Amit adtál nekem, először is, nem a megfelelő dolog volt, másodszor pedig nem volt elég. Még tartozol nekem."

Mit kapnak a gyermekek a szülőktől, ha így éreznek?Semmit. Mit kapnak a szülők a gyermektől? Szintén semmit Az ilyen gyermekek nem tudnak elválni szüleiktől: vádjaik és követeléseik a szülőkhöz kötik őket, és noha hozzá vannak kötve szüleikhez, nincsenek szüleik. Üresnek, rászorulónak és gyengének érzik magukat. Ez az

                                   Szeretet Második Rendje:

a gyermekek úgy veszik azt, amit a szülők az életen kívül adnak neki, ahogy azt adják. Gyermek méretűvé válva Az életen és azon kívül, amit a nevelés során adnak a szülők adnak még ajándékokat is abból, amit a saját erejükből halmoztak fel. Például egy anya tehetséges festő, aki a legszebb képeket festi. ez őhozzá, és nem a gyermekeihez tartozik

Ha a gyermekei csalódottak, amikor nem tudnak ugyanolyan szép képeket festeni, noha nem rendelkeznek ezzel a tehetséggel, és nem dolgoztak meg olyan keményen ezért, mint az anya, megsértik a szeretet rendjét. így működik az élet.     Ugyanez igaz az anyagi javakra Az a gyermek, aki feljogosítva érzi magát, hogy örökölje szülei javait és csalódott, ha ez mégsem következik be, rongálja a szeretetet

 Ha mégis megörökli a javakat, a szeretet az szolgálja leginkább, ha ezt úgy tekinti, hogy pusztán ajándékként kapta. Az életen és azon kívül, amit a nevelés során adnak, a szülők adnak még ajándékokat is abból, amit a saját erejükből halmoztak fel. Például egy anya tehetséges festő, aki a legszebb képeket festi.ez őhozzá, és nem a gyermekeihez tartozik. Ha a gyermekei csalódottak, amikor nem tudnak ugyanolyan szép képeket festeni, noha nem rendelkeznek ezzel a tehetséggel, és nem dolgoztak meg olyan keményen ezért, mint az anya, megsértik a szeretet rendjét. Így működik az élet  Ugyanez igaz az anyagi javakra. 

Az a gyermek, aki feljogosítva érzi magát, hogy örökölje szülei javait, és csalódott, ha ez mégsem következik be, rongálja a szeretetet, ha mégis megörökli a javakat, a szeretet az szolgálja leginkább, ha ezt úgy tekinti, hogy pusztán ajándékként kapta. Ez nagyon fontos, mivel pontosan alkalmazható a szüleink személyes bűneire is. Az ő személyes bűneik egyes egyedül a szüleinkhez tartoznak. Gyakran megesik, hogy a gyermekek, szüleik iránti szeretetből magukra veszik a szülők bűneit, és megpróbálják azt helyettük viseln de ez megsérti a Szeretet Rendjét. 

 Ezek a gyermekek önhitten valami olyasmit akarnak tenni, amihez nincs joguk. Ha például a gyermekek jóvá akarják tenni a szüleik hibáit, akkor magukat a szüleik fölé helyezik, és úgy kezelik a szülőket, mintha azok volnának gondozásra szoruló gyermekek, és a gyermekek a szülők. Nemrégiben találkoztam egy nővel egy csoportban, akinek az apja vak volt, az édesanyja pedig süket. Nagyon jól kiegészítették egymást De az asszony úgy érezte, hogy gondoskodnia kell róluk, és amikor felállítottuk a családi konstellációját, a nő helyettesítője úgy viselkedett, mintha nagy volna, a szülei, pedig mintha kicsinyek. A konstellációban az anya azt mondta neki: „Ami az apádat illeti, képes vagyok róla önmagam gondoskodni". Az apa pedig ezt mondta: „Anyád és én jól megvagyunk. Nincs rád szükségünk."De az asszony inkább csalódott volt, mint megszabadult. Gyermek méretűvé vált. Aznap éjjel nem tudott aludni. Valójában alvászavarban szenvedett.

Azt mondtam neki: „Az emberek, akik nem tudnak aludni, azt gondolják, hogy éberen figyelniük kell valamire."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 261
Heti: 2 000
Havi: 8 854
Össz.: 1 883 346

Látogatottság növelés
Oldal: CSALÁDÁLLÍTÁS II.
GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL - © 2008 - 2020 - szelidgyogymodok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »